MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 19., szerda 10:10

Új sportági referens: Soltész Róbert - strandröplabda

Új taggal bővült a MEFS sportági referens csapata. Köszöntjük az új kollégát csapatunkban!

Bemutatkozik Soltész Róbert, strandröplabda sportági referens.


Soltész RóbertSoltész Róbert vagyok, 1991-ben születtem Budapesten, az ELTE-re járok történelem alapszakra, tanári "ambíciókkal".

Általános iskolás korom óta sportolok, több sportágat kipróbáltam (atlétika, asztalitenisz, 8 év cselgáncs). 15 éves koromban kerültem kapcsolatba a röplabdával, azon belül is a strandröplabdával, amit először csak hobbi szinten játszottam, később versenyezni kezdtem.

Legjobb eredményemnek a 2009-es strandröplabda U19 Országos Bajnokságon elért 1. helyemet tartom.

Szakmai tevékenységemről, elképzeléseimről:

Értékes tapasztalatokat gyűjtöttem a 2011-es és 2013-as strandröplabda OB, valamint a 2013-as strandröplabda MEFOB alatt, mint a rendezői stáb tagja.

2012 augusztusában a BME hallgatóival rendeztünk budapesti versenyt, ami óriási sikert aratott (40-nél is több páros indult). 2013 júliusában "A" kategóriás versenyt rendeztem, ahol az ország legjobb párosai is tiszteletüket tették. Év közben a Budapesti Röplabda Szövetség "mini" korcsoportos versenyeiért vagyok felelős, ennek keretében szeptember és május között évente több mint 10 tornát rendezünk, ezen belül szinte minden versenyen 100-nál is több játékossal.

Remélem, hogy a későbbiekben is fogom tudni kamatoztatni az így szerzett tapasztalataimat, ismereteimet.

Szeretném, ha a strandröplabda MEFOB egy kiemelkedően népszerű és magas színvonalú verseny lenne, mind a játék, mind a rendezés, mind a részvétel tekintetében. Fontosnak tartom, hogy a következő években folyamatosan növekedjen a strandröplabda népszerűsége a felsőoktatásban tanulók körében (is), illetve hogy egyre több hallgató váljon a strandröplabdás közösség részévé.

 

Soltész Róbert