MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. január 13., hétfő 12:19

Új sportági referens: Jancsó Máté - vízilabda

2013-tól új tagokkal bővült a MEFS sportági referens csapata és ezzel együtt az egyetemi bajnokságok sorában új sportágak jelentek meg. Köszöntjük az új kollégákat csapatunkban!

Elsőként bemutatkozik Jancsó Máté, vízilabda sportági referens.

A nevem Jancsó Máté, jelenleg IV. éves medikus vagyok a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetem közéleti tevékenységéből elsős korom óta aktívan kiveszem a részemet, az újságírástól a rendezvényszervezésen és a kutatáson át az anatómia oktatásig sok mindent csinálok/csináltam már. Jelenleg sebésznek készülök, aktívan járok be asszisztálni a műtéteknél és közben folytatom sebészeti témájú kutatómunkámat is.

Immáron 13 éve vízilabdázom, megjártam a korosztályos válogatottakat és az OB/1b-t is, az orvosi óta visszavett fokozaton, de rendszeresen sportolok továbbra is, jelenleg az alelnökként és csapatkapitányként is koordinált Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub Sportegyesület színeiben, melyet 3 éve alakítottunk. A csapat most már több, mint 56 játékost számlál, 90%-ban SE hallgatók, de vannak vendéghallgatóink is, valamint szájsebész, patológus, több traumatológus, fogorvosok és még egy kardiológia professzor is, Prof. Dr. Merkely Béla személyében.

A MEFS-sel tavaly kerültem kapcsolatba, amikor is hallgatótársammal, a másik alelnökkel, Kasza Ádámmal úgy gondoltuk ideje lenne tenni a felsőoktatási vízilabdáért, mely mindig is az értelmiség sportja volt, így 2013.03.23-24-én megrendeztük az I. Magyar Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokságot. Röviden a számokról: 2 nap, 9 egyetem, 16 mérkőzés, 150 játékos, 50 SE önkéntes, 1700 látogató , 45 egészségügyi szűrésen átesett ember. A médiamegjelenésről: 3 országos televíziós csatornán jelentünk meg, főoldalon hozott minket a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) és az Európai Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (EUSA) honlapja, 5 darab nyomtatott sajtós megjelenésünk volt országos lapokban, 2 rádiócsatorna beszélt rólunk, nagyjából 25-re tehető az online hivatalos megjelenésünk és 10 000 embert értünk el a Facebookon.

A MVLSZ az egyik legsikeresebb tavalyi eseményének választotta meg a bajnokságot, így nem túl nagy meglepetésre idén ismét a Semmelweis Egyetem szervezi a II. Magyar Egyetemi-Főiskolai Vízilabda-bajnokságot, melynek főszervezői munkálatait idén is magamra vállaltam.

Jancsó Máté