MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 28., kedd 16:50

Tollaslabda MEFOB-ot nyert a Pécsi Tudományegyetem csapata

A 2015-ös Tollaslabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB) a tavalyi évhez hasonlóan a házigazda Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) kívül két másik egyetem, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatai jelezték még indulási szándékukat. A pécsi egyetemisták a bajnokság során magabiztosan meneteltek az aranyérem felé.


Az első találkozón, az egyetemi csapatok versenyén, a BCE magabiztosan zsebelte be a győzelmet az ELTE csapatával szemben, s mindössze egyetlen versenyszámban, a női párosban veszítettek mérkőzést.

Ezután az ELTE-PTE találkozó következett, ahol érvényesült a papírforma, így a jóval erősebb pécsi csapat vereség nélkül lépett tovább a következő fordulóra. A végső összecsapáson ismét a PTE csapata diadalmaskodott, 4:1 arányban győzték le a BCE hallgatóit.

Az amatőr férfi párost Galgóczi Gergő (ELTE) és Szabó Dániel, a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) hallgatói nyerték meg. Őket Kertész Tamás (BCE) és Windt Ákos (ELTE) párosa követte, bronzérmes lett Szilágyi Béla és Olajos Balázs, az ELTE hallgatói. Női párosban két csapat küzdött meg egymással, az aranyérmet Graber Brigitta és Leskó Mariann, az ELTE hallgatói nyerték meg, a PTE két diákja, Johan Fanni és Turi Kamilla ellen, akik így ezüstéremmel vigasztalódtak. Az amatőr egyéni kategóriában a férfiaknál Szabó Dániel (ELTE) utasította maga mögé Galgóczi Gergőt (BGF), aki Kertész Tamást (BCE) győzte le. A hölgyeknél Leskó Mariann (ELTE) lépett a dobogó tetejére, második helyen végzett Graber Brigitta (ELTE), harmadikként pedig Johan Fanni (PTE). Vegyes párosban igazán kiélezett küzdelem folyt már a csoportmeccsek alatt is. Végül hibátlan, páros teljesítménnyel a Galgóczi Gergő (ELTE) – Graber Brigitta (BGF) páros nyerte meg a bajnokságot. A második és a harmadik helyen az ELTE két párosa végzett, a Szabó Dániel és Leskó Mariann kettős, valamint a Tóth Richárd és Szulyovszky Andrea duó állhatott még fel a dobogóra.

Igazolt férfi egyéniben Mester József (PTE) került ki győztesen, maga mögé utasítva Letsch Pétert (PTE), így a harmadik helyet (megosztva) Krausz Gergely és Szatzker Márton szerezte meg, akik szintén a Pécsi Tudományegyetem hallgatói. Igazolt női egyéniben Kispál Kata (BCE) győzött a MEFOB-on. Második helyen végzett a PTE tanulója, Bogdán Nikoletta, harmadik helyen pedig Váczi Vivien, az ELTE hallgatója.

Szombaton a verseny hivatalos megnyitóján dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a MEFS főtitkára köszöntötte a hallgatókat. Az eredményhirdetésen a győztesek a Yonex által felajánlott ajándékoknak örülhettek, amelyeket dr. Székely Mózes és Szepesiné Kreisz Andrea tanárnő adott át a legjobbaknak.

További részletek az eseményoldalon olvashatóak.

 

Képgaléria

{gallery}2000{/gallery}