MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 27., szerda 14:55

Tájékozódási Futó MEFOB zárult Miskolcon


A Miskolci Egyetem volt a házigazdája a 2016. évi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Tájékozódási Futó Bajnokságnak. Az esemény első versenynapjára az országosan egyedülálló, parkokkal átszőtt egyetemi campus területén került sor, ekkor rendezték a sprint és normáltáv versenyszámokat. A vasárnapi férfi és női helyszínéül a Bükk-hegység, azon belül pedig Csókás szolgált. A rendezvény megnyitóján Kiss Gábor alpolgármester a nyári, szintén Miskolcon megrendezésre kerülő Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságra és Miskolc értékeire hívta fel a  figyelmet, Makai András a Diórgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke a sportág szépségeiről és népszerűségéről beszélt, Rakaczki Zoltán a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnöke pedig a házigazda intézmény nevében köszöntötte a résztvevőket. A legjobb hazai egyetemista és főiskolás tájfutók kiválasztását szolgáló esemény különlegessége volt, hogy Magyarországon először került kipróbálásra a SPORTident időmérő rendszer csúcstechnológiája, az érintés nélküli pontellenőrzés. Az verseny válogató volt a nyári, szintén miskolci rendezésű Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságra. A szervezést a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club és a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club közösen bonyolította.

 

Eredmények:

 

Sprint versenyszám:

„A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Tugyi Levente (ME), 3. Nagy Patrik (NYME)

„C” kategória: 1. Bacsó Bence (ME), 2. Szabó Tamás (ME)

Női „A” kategória: 1. Weiler Virág (BME), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Hanyicska Zsaklin (DE), 2. Kecskés Réka (ME)

 

Váltó versenyszám:

Férfi: 1. Sulyok Ábel, Miavecz Balázs, Bakó Áron (BME), 2. Stork Mihály, Györgyi Péter, Liszka Krisztián (ELTE), 3. Korózs Attila, Nyeste Ákos, Tugyi Levente (ME)

Női: 1. Dénes Orsolya, Kadocsa Rebeka, Weiler Virág (BME), 2. Becze Rita, Ratinland Zsófia, Kovács Filomána (PTE), 3. Zsigmond Vanda, Faggyas Eszter, Vincze Rebeka (ELTE)

 

Normáltáv versenyszám:

Férfi „A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Liszka Krisztián (ELTE), 3. Tugyi Levente (ME)

Férfi „C” kategória: 1. Tóth Péter (ELTE), 2. Varga László (BME), 3. Győrffy Kristóf (PTE)

Női „A” kategória: 1. Viniczai Csenge (Óbudai Egyetem), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Oláh Renáta (BME), 2. Hanyicska Zsaklin (DE), 3. Mészáros Lili (ELTE)

 

Intézmények közötti verseny:

1. BME,

2. ELTE,

3. Pécsi Tudományegyetem

Képgaléria

{gallery}2299{/gallery}