MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 06., kedd 12:01

Szombathelyre várják hétvégén a tájfutókat

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület hétvégén, Szombathelyen rendezi meg a Tájékozódási futó MEFOB-ot, ahol eldől, kik nyerik idén az Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címeket. A verseny felkért fővédnöke prof. dr. Faragó Sándor (a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora), prof. dr. Kiss Ádám (a MEFS elnöke), dr. Puskás Tivadar (Szombathely MJV polgármestere) és Juhász Miklós (a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke). A 2015 október 9-11. között zajló eseményen két egyfordulós nappali versenyt (péntek, vasárnap) és váltóversenyt (szombat), valamint 3 napos Jurisics Kupát is szerveznek.

 


A pénteki rövidtávú versenyen 16 órától a fő térről indulva a nők és a férfiak egyaránt megmérethetik magukat. A 18 órától kezdődő megnyitó ünnepséget eredményhirdetés és koncert követi. Szombaton a középtávú váltók versengése 12 órától a Falumúzeumtól indul. Az eredményhirdetés után este 20 órától Hallgatói találkozót szerveznek, amely a MEFOB indulóknak ingyenes, a nevezők egy adag egytálételt és egy pohár italt kapnak.

Vasárnap 10 órától a Parkerdőből indítják a normáltáv versenyszámot, majd a nap zárásaként a „MAGYARORSZÁG 2015. ÉVI EGYETEMI - FŐISKOLAI BAJNOKA” cím kiosztása mellett az I-III. helyezettek érem, oklevél és tárgyjutalomban részesülnek. Ezen a napon hirdetik ki az intézményi pontverseny és a Jurisics Kupa 1-3 helyezettjét is, utóbbiak érem és oklevél díjazásban, a győztesek tiszteletdíjban részesülnek. A rövidtáv és a váltó városi, parkos, ligetes területekkel, beépített részekkel tarkított, minimális szintkülönbségű terepen lesz. A normáltáv terepe lapos, a versenyzők helyenként találkozhatnak csupán enyhe emelkedővel és lejtővel a változatos talajú erdei terepen. A MEFS Elnökségének döntése értelmében az esemény csatlakozott a SportPONT Programhoz, így az SPP-be beregisztrált hallgatók a sportolás révén ajándékokra váltható SportPontokkal gazdagodhatnak. A versenyzőknek és a nézőknek egyaránt jó időt, izgalmas versengést kívánunk, a sportág szerelmesei jövőre a 2016-os Tájékozódási futó Egyetemi Világbajnokságon, a Miskolci Egyetemen remélhetőleg újra találkoznak majd.