MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 13., szerda 14:21

Sikeres parketta-avatás

Győzelemmel avatta csarnoka új parkettáját a DEAC férfi csapata. A vendég miskolciak egy félidőn át tudták tartani a lépést a keleti csoport éllovasával.


Debreceni EAC - Miskolci EAFC  96-64 (28-22;  20-17;  24-9;  24-16)
Debrecen, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfiak, keleti csoport. V: Torzsa, Kisházi

DEAC:  SZARKA 25/3, GÁL  9/9, Szendrei  9, Mezei 2, Bács 2.  Cs: BALOGH A. 20, ASZTALOIS 18, Kerezsi Gergő 8, Kubicza Norbert 3, Keresztes Gergő Edző: Nagy Ágoston
MEAFC:  HOMOKY 14/6, Takács K. 8, Veres 6, Radányi 4, Nádasi 2.Cs: BAPTISZTA 18, Kiss B 7/3, Sörlei 5/3, Tamás

Ünnepélyes keretek között rendezték az összecsapást, a mérkőzés helyszínéül szolgáló csarnok felújított parkettáját avatták ezzel a mérkőzéssel.

A listavezető otthonában bátran és ügyesen kezdő miskolciak az első negyedben tartották a lépést a DEAC-cal. A negyed utolsó 2 percében aztán egy 9-0-s rohammal megléptek a debreceniek. Ez nem törte meg a vendégcsapatot, amely a második negyed közepén egy 11-0-s futással átvette a vezetést. A félidő hajrája egyértelműen a maximális fordulatszámra felpörgő DEAC-é volt.

A második félidő egyértelmű debreceni fölény jegyében telt. A hosszabb kispaddal rendelkező hazai csapat a harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést a maga javára, s újabb lépést tett a keleti csoport megnyerése felé. A miskolciak - akik e vereség ellenére szintén jó eséllyel pályáznak a felsőházba jutásra - az első félidei, inkább az első 15 percben nyújtott játékukra építhetnek.