MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 08., péntek 11:23

Nagyszombati Duatlon MEFOB

Immáron második alkalommal került megrendezésre a Balatoni Úszóiskola által életre keltett BÚI Duatlon Országos Ranglista verseny, Balatonboglár belvárosában, mely keretében rendezték meg a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) is.


Az ország számos pontjából összesen 43 csapat, több mint 300 indulója látogatott el a Balaton déli partjára.  A hét korcsoportban rajthoz álló sportolók, a duatlon versenyszámait – futás, kerékpározás, futás- Balatonboglár dombos utcáin, valamint a 7-es számú főúton teljesítették.  A délelőtti futamokat követően, futóversenyre nevezhettek a helyiek és a sportolásra vágyók, majd azt követően a sprintfutam indulói vehették birtokba a versenypályát. A felnőtt férfiak abszolút futamát a fonyódi Molnár Donát (SZE) nyerhette meg, míg a hölgyeknél Mester Dóra, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lett a bajnok. A férfiak csapatversenyében a Budapesti Corvinus Egyetem háromfős együttese szerezte meg az aranyérmet (Palkovics Áron, Hajdú Kristóf, Böröcz Bence), míg a hölgyek csapatversenyét a Pécsi Tudományegyetem különítménye (Mester Dóra, Kodzsagogov Zsaklin) nyerhette meg. A versenyen hat felsőoktatási intézmény, 11 hallgatója indult. A verseny rangját tovább emelte Lengyel Zsófia Paratriatlonista indulása is.  A díjakat Dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára adta át a dobogósoknak. 

 

 

 

 

A húsvéti sportnap folyamán a jelenlevők kipróbálhatták magukat a balatonboglári Varga Béla Kulturális Központ kézműves műhelyében, valamint nyuszi simogató és tojásvadászat is további színesítette a kissé szürkés és hűvös nagyszombatot.

 

Forrás: BUI

Képgaléria

{gallery}2279{/gallery}