MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 21., kedd 21:26

Huszonnégy érem a Testnevelési Egyetemnek Egerben

Három szakág, huszonhárom súlycsoportjában mérkőztek meg a hallgatók Egerben a Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretében. Az eseményen részt vett és díjat adott át dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára. Az április 19-én az egri Pásztörvölgyi Általános Iskola tornacsarnokában rendezett versenyről a Testnevelési Egyetem (TF) térhetett haza az összesített pontverseny győzteseként.


Egerben a lelkes amatőrök mellett válogatott versenyzők is szőnyegre léptek. Kötöttfogásban két egyetemi világbajnok, Jäger Krisztián (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Kozák István (TF) is megküzdött a MEFOB-on. Krisztián a 75 kg-os súlycsoportban bajnok lett, míg István a 71 kg-osok között aranyérmet, 74 kg-ban pedig ezüstérmet szerezett. Ugyancsak szőnyegre lépett a lengyelországi U 23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Nagy Mihály (TF), aki szabadfogásban az élen végzett, míg kötöttfogásban bronzérmes lett. 

Az összesített pontversenyt a Testnevelési Egyetem nyerte, dupla annyi ponttal, mint a második helyet megszerző Pécsi Tudományegyetem. A bronzérmes a BME csapata lett.

További részletek az eseményoldalon olvashatók.

 

Képgaléria

{gallery}1994{/gallery}