MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 19., kedd 13:02

Drámai végjátékban 2 pontos TF-siker

Veszprémi Egyetemi SC - TFSE 71-73 (14-22, 16-12, 16-18, 25-21)

Veszprém, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.


Veszprém: Pintér 5, Csaba M., Horváth 9/9, CZAKÓ 23, TAKÁCS A. 23/6, Cs: BAGÓ 3/3, Kelemen 8, Csaba T., Csejtei, Huszár, Erdélyi, Takács L.
TF: Bódi 6, TAKÁCS G. 17/12, Bognár 6, MÁCSAI 17/6, Arató 9. Cs: Világi, Laki 7/3, JÓKAI 9.

A hazaiak 5-0-lal kezdtek, majd kiegyenlített lett a játék. A szakasz vége a büntetőit értékesítő budapesti csapaté volt. A második negyedben váltva estek a kosarak, egyes időszakokban a két Takács - András a hazai és Gergely a vendégcsapat részéről - szinte "kisajátította a kosárszerzést. A félidő végén a koncentráltan védekező hazai csapat 4 pontot ledolgozott hátrányából.

A veszprémieknek eddigi meccseiken a harmadik negyed volt a gyengéjük, ezzel szemben most 2 triplával kezdtek szünet után. Továbbra is szoros volt a mérkőzés, a negyed vége a vendégeknek sikerült jobban, 6 pontos előnyt szereztek a záró szakasz előtt.

Ezt a negyedik negyed elején "megfejelték" még két triplával, megtörve a hazaiakat. A negyedik negyed közepén 67-52-es TF-vezetésnél biztos győzteseknek látszottak a vendégek. A veszprémiek azonban egy időkéréssel rendezték soraikat, és hosszú hajrát nyitottak. 15 máodperccel a befejezés előtt, 71-68-ra feljöttek, s időkérés után a még középiskolás Bagó triplájával egyenlítettek. Ekkor 10 másodperc volt hátra, a TF kért időt, s egy kosárhoz közeli kavarodásban rádobták a labdát a vendégek, amely  -némi "gondolkodás" után becsorgott a gyűrűbe. 0,8 másodperce maradt a természetesen azonnal időt kérő hazai együttesnek, sikerült is kosárra dobniuk, ám ezúttal a labda leperdült a gyűrűről, így változatos, küzdelmes, igazi egyetemi meccsen ha némi szerencsével is, de nyerni tudott a vendégcsapat.