MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Hazánkban tartózkodott a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség elnöke

Claude-Louis Gallien személyében az elmúlt 30 évben először látogatott Magyarországra a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke. A nagy múltú nemzetközi sportszervezet vezetője, a Francia Egyetemi Sportszövetség volt elnöke, 2014-től a NOB Kulturális és Olimpiai Nevelés Bizottságának kinevezett szakértője, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Sporttudományi Társaság által szervezett „Magyarország az egyetemi sportmozgalomban” című konferencia díszvendégeként érkezett hazánkba.

Több pluszpont jár a kiemelkedő sporteredményekért

Elfogadta az Országgyűlés a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló Kormányrendeletet, így a korábbinál nagyobb értékük lesz a sporteredményeknek a felvételi során. A jövőben többletpontra jogosítja a felvételizőket az Universiadékon és hivatalos egyetemi világbajnokságon elért érmes helyezés is.

A nemzetközi szövetség Hatos Gábornak ítélte az olimpiai bronzot!

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) Hatos Gábornak ítélte a londoni olimpia bronzérmét a szabadfogásúak 74 kilós kategóriájában. Hatos Gábor a Szombathelyi Főiskola színeiben 2005-ben az Universiade csapat tagja volt.