MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Egy bronzérem és egy 5. hely az Egyetemisták Világbajnokságán!

Több szempontból is sporttörténelmi fordulatot értek el taekwondosaink Kínában. Hohhot városában a 13. és egyben utolsó egyetemista és főiskolás világbajnokság elismerést érdemlő magyar sikereket hozott. A sportág eredményességét igazolja, hogy jövő évtől állandó sportágként szerepelhet az Universiadekon. Bár a sportág fennállása óta Universiaden szereztek más sportolóink érmeket (2011: Kotsis, Tóth), egyetemi vb-ről most első alkalommal térhet haza éremmel a magyar csapat, s mivel ebben a sportágban - a tervek szerint - nem rendeznek több egyetemi világbajnokságot, több alkalom nem nyílik senki számára sem további taekwondos vb érmek megszerzésére.

Ducz Barbarba ötödik helyezett lett a Taekwondo Egyetemi Világbajnokságon

Bár Barbarának a szoros meccsen koreai ellenfelét nem sikerült legyőznie, azt a kitűzött célt, hogy pontszerző helyen végezzen kiválóan teljesítette.

Kotsis Edina bronzérmes lett az Egyetemi Taekwondo Világbajnokságon

A 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina az Egyetemi Taekwondo világbajnokságon kiválóan küzdött, látványos csatákat vívott, s rendületlenül menetelt a dobogó felé. Bár az elődöntőben tajvani ellenfelét sajnos már nem tudta legyűrni, a kitűzött célt, a dobogós helyezést elérte, hiszen a világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhat. A Eszterkázy Károly Főiskolán tanuló, a taekwondo sportághoz kiváló adottságokkal rendelkező, 180 centiméter magas sportolónő világbajnoki bronzérmét 57 kg-ban szerezte meg.

Magyar éremesélyes utazik Kínába a Taekwondo egyetemi világbajnokságra

Idén Kínában, Hohhot-ban rendezik a 13. Egyetemi Taekwondo világbajnokságot, ahol a 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina június 10-én, Dúcz Barbara június 11-én lép tatamira. A sportvezetők mindkettőjüktől legalább pontszerző helyet, Kotsis Edinától pedig érmet is várnak.