MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Jöhet a harmadik! Sikerek a vízben és a parton a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda Országos Bajnokságon

Új helyszínen, több csapattal, de ismét kiváló küzdelmekkel és elismerést érdemlő eredményekkel zárult a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság. Az olimpikonokat, olimpiai bajnokokat és neves vendégeket is szép számmal felvonultató MEFOB-on a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata diadalmaskodott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdája és a bronzérmes (tavalyi bajnok) Budapesti Corvinus Egyetem alakulata előtt. A különleges szabályokat is felvonultató meccseket olyan közismert klasszisok vezették, mint Kenéz György, Steinmetz Ádám, Fodor Rajmund, Gergely István vagy Benedek Tibor.

Vízilabda MEFOB: sportsztár-parádé a Kondorosi uszodában

Benedek Tibor, Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú is ott lesz április 5-6-án a Kondorosi úti uszodában rendezett vízilabda MEFOB-on. A tavalyi egyértelmű siker után az idén másodszor is megrendezésre kerül ugyanis a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság, a múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat részvételével a Semmelweis Egyetem, a Semmelweis Egyetem Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi - és Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

Universiade, vízilabda: Kiütéses győzelem az első meccsen

A Magyar Egyetemi Csapat bemutatkozott Kazanyban, a XVII. Nyári Universiadén. A férfi magyar vízilabda válogatott 20-3-ra kiütötte Grúziát az első csoportmérkőzésen. A szünetben már 10-1 volt állás. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Juhász Zsolt 4 góljából hármat ejtésből szerzett. Vincze Balázs együttesének legjobbja mégis az a Tóth Márton volt, aki Benedek Tibor nagy válogatottjából került az Universiade csapatba. A szintén szegedi Tóth 5 gólig jutott.

Universiade, vízilabda: csütörtökön főpróba az amerikaiak ellen

A kazanyi Universiadéra készülő magyar férfi vízilabda válogatott június 27-én, csütörtökön, 20:15-kor játssza utolsó felkészülési mérkőzését a margitszigeti Széchy Tamás uszodában, az Egyesült Államok egyetemi csapata ellen. 

2013. március 28., csütörtök 14:59

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

Ismét a Nemzetközi - (FISU) és az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) honlapjának címoldalára került a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A nemzetközi szervezetek weboldalai kiemelten foglalkoznak a hétvégi vízilabda egyetemi bajnoksággal, mely a Corvinus Egyetem győzelmével zárult.

2013. március 28., csütörtök 12:30

Eltüntetnék a sandaságot a vízilabdából

Benedek Tibor is szorgalmazná a változtatásokat

Először rendeztek élesben vízilabdatornát azon szabályok szerint, amelyeket Faragó Tamás olimpiai bajnok már évek óta szorgalmaz. Az egyetemisták és főiskolások országos bajnokságán kitűnőre vizsgázott a reformpóló, sok gólt, látványos és pörgős meccseket láthattak a szurkolók. Faragó szerint az új szabályokkal eltűnhetnek a sandaságok a vízilabdából, Benedek Tibor szövetségi kapitány is a változás mellett kardoskodik, de szerinte erre még hosszú éveket kell várni. Pedig még az új szabályokkal jóval több gólt kapó kapusok is a reformokra szavaznak.

2013. március 25., hétfő 18:59

A Corvinus nyerte az első Vízilabda MEFOB-ot

A Corvinus nyerte az első Vízilabda MEFOB-ot

A Budapesti Corvinus Egyetem nyerte meg a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt az első alkalommal kiírt magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokságot, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek meg a Komjádi Uszodában. Az utolsó meccs döntőhöz méltó izgalmakat hozzott, hiszen büntetőkkel dőlt el. Az első vízilabda MEFOB a MEFS, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Semmelweis Egyetem köszös szervezésében került megrendezésre.

2013. március 19., kedd 21:55

Vízilabda MEFOB a reform jegyében

Vízilabda MEFOB a reform jegyében

A sportági reformelképzelések kipróbálására is módot kínál az első magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokság (MEFOB), amelyet szombaton és vasárnap rendeznek meg a Komjádi uszodában.

Vízilabda MEFOB: Sorsolás és sajtótájékoztató

A Semmelweis Egyetem, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség nagy örömmel mutatja be az I. Magyar Egyetemi- és Főiskolai Vízilabda-bajnokságot!