MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. június 28., péntek 15:42

Universiade eskütétel

Universiade eskütétel

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17.) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

Harminc felsőoktatási intézménnyel írt alá megállapodást a MOB

A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézmény vezetőjével, az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

2013. június 27., csütörtök 14:35

Simicskó István az Universiade eskütételen

Simicskó István az Universiade eskütételen

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJTK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

Közel félezren futottak együtt az olimpikonokkal a Tudás útján

Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, valamint Szőnyi Ferenc ultratriatlonista világbajnok is csatlakozott a közel félezer résztvevőhöz a Tudás útján november 11-én.