MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 05., kedd 23:45

Cheerleading: 2014-től a lányoké a főszerep - új sportággal bővül a MEFS palettája

Az elmúlt években indult hódító útjára a cheerleading hazánkban. Több felsőoktatási intézménynél, magyar sportklubnál alakultak cheer csapatok.


A Sport Accordnál idén májusban elfogadott sportággá vált a cheerleading, ami a 2016-os riói olimpián akár már bemutató sportágként is szerepelhet. Az egyetemi sport népszerűsítésének céljából a MEFS sportági szakreferensnek nevezte ki Kovácsik Ritát, az ELTE-BEAC Cheerleading és Aerobik Szakosztályának vezetőjét, a Magyar Cheer Szövetség alelnökét, az első magyar egyetemi cheer csapat megalapítóját. A MEFS célja ezzel a látványos, nagy figyelmet vonzó sportággal az egyetemi sport népszerűsítése és újabb intézményi csapatok megalakulásának elősegítése mind a cheer dance (táncos koreográfiák) mind a cheerleading (akrobatikus elemek, emelések, dobások) kategóriákban.

A MEFS szakreferens feladata lesz, hogy az évente megrendezésre kerülő országos bajnokságot koordinálja, edzői és csapatszervezői képzéseket tartson és elősegítse az új csapatok megalakítását vidéken és Budapesten egyaránt. A MEFS és a Magyar Cheer Szövetség 2014. márciusára tervezi az első Cheer Dance és Cheerleading MEFOB megrendezését, kiegészítve egy egynapos képzéssel, szakmai nappal, ahol amerikai és osztrák edzők és bírók segítségével még mélyebben ismerkedhetnek meg az egyetemek, főiskolák testnevelői, hallgatói, sportszervezői a sportággal.

 

Forrás: Youtube

Cheerleading sportági szakreferens: Kovácsik Rita

ELTE-BEAC
Aerobik-Cheerleader Szakosztályvezető
1117 Budapest Bogdánfy ödön utca 10.
Tel: +36 30 640-8301
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: hungariancheerunion.hu