MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 10., hétfő 17:21

Az ELTE az első cheerleader egyetemi bajnok

Idén először kerülhetett megrendezésre Cheer Egyetemi OB, melynek helyszínéül az ELTE-BEAC Sporttelepe szolgált. A cheerleading egy fiatal sport Európában, ennek ellenére több magyar egyetem is rendelkezik már komoly csapatokkal.


 

Ezért jöhetett létre az idei verseny is, ahol négy kategóriában próbálhatták ki magukat az indulók: Partner Stunt OPEN, Group Stunt OPEN, Cheer Double Dance MEFOB, Cheer Dance Freestyle MEFOB. A torna különlegessége, hogy a Kárpát- medencei Egyetemek Kupájával egy időben zajlott, így a szurkolók egyszerre bíztathatták kedvenc futsal és cheer csapataikat is.

 

 

A bajnokságon az Európai Cheer Szövetség hivatalosan kvalifikált bírói pontozták a résztvevőket. A közönség lelkes biztatása, fantasztikus koreográfiák és lélegzetelállító akrobatikák gondoskodtak a remek hangulatról. A szervezők remélik, hogy más intézmények is kedvet kapnak a sportághoz, és a következő években közel minden egyetem és főiskola részt tud venni csapataival ezen a látványos és színvonalas versenyen.

 

Eredmények:

Cheer Double Dance:

  1. ELTE Veres Sisters                        131 pont
  2. Szeged EHÖK SE                            115 pont
  3. Szent István Egyetem                     111,5 pont

 

Cheer Dance Team:

  1. ELTE Cheer Dance Team              133,5 pont
  2. Debreceni Egyetem                        117 pont
  3. Szent István Egyetem                     115,5 pont

 

Képgaléria

{gallery}1664{/gallery}