MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 24., csütörtök 20:03

Futsal MEFOB Final Four: a Semmelweis és a Miskolci Egyetem vihették haza a bajnoki kupát

Idén április 22-23-án rendezték meg Pécsett a női-férfi Futsal Final Fourt. Színvonalas versenyt és nagyon nagy izgalmakat élhettek át a Lauber Dezső Sportcsarnokba kilátogatók. A hölgyek és a férfiak mezőnyében is izgalmas döntőket láthattak a nézők, amelyekben végül a Semmelweis Egyetem lányai és a Miskolci Egyetem fiai diadalmaskodtak. A díjakat Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó adta át.

A férfi futsal bajnok: Miskolci Egyetem csapata A férfi futsal bajnok: Miskolci Egyetem csapata Forrás: Facebook

A hölgyek mezőnyében már az elődöntőben komoly harc volt, hiszen a TF csak 4:3-as eredménnyel tudott felülkerekedni a szombathelyieken, a másik ágon a Debrecen egy viszonylag könnyebb mérkőzésen győzte le az egri Eszterházy Károly Főiskolát. Másnap a bronzmérkőzésen a Nyugat-Magyarországi Egyetem könnyedén zsebelte be a harmadik helyet, a döntő ezzel szemben óriási izgalmakat tartogatott. A fővárosiak már 4:1-re vezettek, onnan kapaszkodott fel a Debreceni Egyetem, és végül a büntetők döntöttek. Itt a Semmelweis Egyetem hallgatói céloztak jobban, így ők lettek 2014. Egyetemi - Főiskolai Magyar Bajnokai női futsalban.

A férfiak mezőnyében hasonló volt a helyzet. A hazaiak egy szoros, érzelmekkel fűtött mérkőzésen maradtak alul a miskolciakkal szemben, míg a BME az első, kiegyensúlyozottabb félidő után könnyedén lépett túl a győrieken, akikben ez nyomott hagyhatott, mert másnap sima vereséget szenvedtek a pécsiektől. Nem úgy a döntő, amit óriási iram, végletekig kiélezett csata jellemzett. Mindkét csapat magához ragadta a vezetést egyszer, de végül a Miskolci Egyetem örülhetett, 3:2 arányban nyertek, ezzel ők lettek a 2014. évi Egyetemi - Főiskolai Magyar Bajnokok.

A csapatverseny mellett egyéni kitüntetésekért is küzdhettek az indulók. A torna legjobb játékosa Radics Ágnes (Debreceni Egyetem) és Máté András (BME) lett, a legjobb kapus Király Julietta (TF) és Nótás Attila (Miskolci Egyetem), a gólkirályok pedig Marsai Nikoletta (NYME, Szombathely) és Füredi Szabolcs (PTE).

A Final Four-t egy magas színvonalú, minden igényt kielégítő, jó hangulatú versenyként értékelhetjük, ami a legjobbak győzelmével ért véget. A csapatok az érem-oklevél-kupa díjazáson kívül egy futsal labdával térhettek haza, a pécsi Decathlon felajánlásával, amelynek értékét tovább növelte, hogy azokat a PTE OIG Sportiroda munkatársai mellett Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok adta át a díjazottaknak.