MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. január 27., hétfő 21:16

A Szombathely győzni jár a fővárosba

Igazi feszült légkörű rangadót játszott egymással a TF és a Szombathely a férfi nyugati csoportban. A szervezettebben játszó, "hosszabb" kispaddal rendelkező szombathelyiek megérdemelten vágtak vissza őszi hazai vereségükért.


TFSE - Szombathelyi Egyetemi SE 67-76 (16-20, 16-13, 16-20, 19-23)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

TFSE: Sinkovits 8, TAKÁCS 20/3, Misek 10, BÓDI 18, Mácsai 3.Cs: BOGNÁR 6, Laki 2, Oláh, Jókai.
Szombathely: TÓTH D. 14/6, SIMON 5/3, Földesi M. 4, FÖLDESI Á. 27/6, Karagity 10.Cs: MÉSZÁROS 11/3, Horváth A. 2, Szabó B., Zsebe, Horváth B. 2.

A vendégek kezdtek jobban, ám 6-2-es vezetésük után az első 10 perc közepén Misek vezérletével egy 10-0-s rohamot mutatott be a TF. A negyed második felében azért érződött, hogy elég "karcsú" a hazai kispad, a cserék után a játékrész második felében jött egy Földesi Ádám vezette 14-4-es szombathelyi roham, így a vendégek zárták előnnyel a nyitó negyedet.
A második szakaszt is a SZOESE kezdte jobban, ám a szakasz közepén zónára álltak át a vendégek s bánták. E negyed közepén is érkezett egy 10-0 a TF-től, ezt a triplát, duplákat s büntetőket is beemelő Takács Gergely vezette. A félidő vége ismét a szombathelyi csapaté volt, Mészáros és Földesi Ádám villanásainak köszönhetően szünetre visszaszerezte a vezetést a vendég együttes.

Egy hazai technikai után Tóth Dávid vezetésével egy 6-0-s futást mutatott be a Szombathely. Bódi nem hagyta annyiban, jóvoltából egy 8-0-s hazai futás következett.  A negyed végén görcsösen, kapkodva kosaraztak, egyéni játékot erőltettek a hazaiak, miközben a Szombathely egyre inkább csapatként működött. A záró szakasz elején Simon, Földesi Á. és Tóth D. is beemelt egy-egy hármast, a hazaiaknak nem ment a dobás, továbbra is csak erőlködtek. Vezetett már 15 ponttal is a Szombathely. A végén amolyan minden mindegy alapon letámadásból szerzett labdákkal s kosarakkal egy 8-0-s rohammal ugyan 10 ponton belülre került a TF, de a csapatként egységesebb szombathelyi csapat ellen a katasztrofális tripla mutatóval (1/20) nem volt esélyük nyerni.