MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 08., szerda 14:07

A Szegedi Tudományegyetem az országúti időfutam egyetemi bajnoka

2015. március 29-én Tahitótfaluban rendezte meg az Edutus Főiskola az Országúti Kerékpár Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) időfutamát. A Dunakanyar szép tájain átívelő versenyútvonalon egyszerre mérkőztek meg az országos- és budapesti bajnoki címért a hallgatók.

A Szegedi Tudományegyetem az országúti időfutam egyetemi bajnoka Forrás: www.bvkk.hu

Egyéni időfutamban a férfiaknál aranyérmet szerzett Záray László a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója, 0:25:12-es idővel. Négy másodperccel László mögött Ruttkay Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatója tekert a célba, ezzel ezüstérmet szerezve. A bronzérmet Bíró Zoltán, a Testnevelési Egyetem (TF) képviseletében, vitte haza.

A női mezőnyben 0:30:02-es futamidővel Mester Dóra, Pécsi Tudományegyetem (PTE) ért célba elsőként, akit Király Kinga az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) hallgatója követett 0:34:41-es idővel. Harmadik helyen Tarlós Ágnes (TF) ért célba.

A március végi MEFOB-on MTB bajnokot is avattak Laborc Dániel személyében, aki a Debreceni Egyetem (DE) hallgatója. A dobogó második fokára Zeke Norbert (Szegedi Tudományegyetem), a harmadikra pedig Márton Bálint (BME) állhatott.

A MEFOB csapatversenyei sem maradhattak el természetesen, ahol a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csapata, Bozsik Bence, Stefán Márk és Stefán Máté kényszerítették maguk mögé a BME (Záray László, Szabó Bálint Solt, Dencs Roland) és az EKF (Erdős Péter, Judák Endre, Király Kinga) csapatát.

Az érmeket és a bajnoki trikókat dr. Székely Mózes az Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára adta át.

Az eredmények megtalálhatóak az eseményoldalon.

 

Képgaléria

{gallery}1981{/gallery}