MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 07., csütörtök 01:26

A fővárosban is nyert a női bajnok

Az első negyedben  szerzett 10 pontos előnyének köszönhetően gyakorlatilag végig vezetve nyert a TFSE pályáján a női egyetemi bajnoki címvédő pécsi csapat.

TFSE – PTE-PEAC  46-55 (10-20, 11-9, 7-10, 18-16)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, nyugati csoport


TFSE: SZALAI 10/3, Balsay 7, Károlyi 4/3, Bíró 2, Sándorfi 5/3. Cs: Kubik, Tóth J. 3, Koács A. 1, FÓRIZS 10/6, Bajnok 4.

PTE-PEAC: KOVÁCS P. 12/6, Ignácz 6, Orbán 6, Késői 7, SZABÓ E. 10. Cs: BAKA 7/3, Gaál, Végh 2, Fülöp 5/3.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, ám az első negyed közepétől egyértelműen a tavalyi bajnokcsapat játékosainak akarata érvényesült. Kovács Petra vezérletével a szakasz végére 10 pontos előnyre tettek szert a vendég pécsiek. Ez, mint később kiderült, döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetele szempontjából. A pécsiek végig vezettek, ám a hullámvölgyeiket elsősorban Szalai Dóra vezérletével rendre kihasználták a zónázó hazaiak, akik többször is felzárkóztak, szorossá tették az összecsapást.

Térfélcsere után küzdelmes játék folyt a pályán, a pécsiek ekkor vezettek egy-két ügyes akciót zóna ellen. A záró szakaszban újfent megkísérelte a felzárkózást a TFSE. Ismét sikerült izgalmassá, nyílttá tenniük az összecsapást a hazaiknak, ám a kritikus, kiélezett pillanatokban mindig tudott újítani a bajnokcsapat, amely végig vezetve szerezte meg újabb győzelmét.

Petőfi Áron: „Nehézkesen indult a mérkőzés, de végig biztosan vezettünk, győzelmünk nem forgott veszélyben. Sokszor nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, de általában saját hibáink miatt megtorpantunk, a zóna elleni játék ritmusára is csak a 2. félidőben éreztünk rá. A TF végig szívósan küzdött és azonnal büntette a hibáinkat, így végig a maximális koncentrációra volt szükségünk. Tanulság számunkra, hogy idegenben mindig nagyobb fegyelmezettség és aggresszivítás szükséges, valamint hogy a támadó játékunkat elsősorban az egyéni kreativitás fegyelmezett felépítésével még színesebbé kell tennünk.”