MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 12., szombat 13:44

Vívó MEFOB: debreceni diadal az első napon

Négyből négy versenyszámot a házigazda Debreceni Egyetem nyert meg a vívó MEFOB nyitónapján, ahol a párbajtörőző hallgatók mérték össze tudásukat a Békessy Béla Vívócentrumban. Serra Solt a férfiak, Zavoda Dóra a nők között diadalmaskodott és a csapatversenyekből is a debreceniek kerültek ki győztesen. Szombaton a tőrözők, vasárnap pedig a kardozók mérhetik össze tudásukat a folytatásban.


 

Összesen 75 nevezővel az első napon indult el az ide Vívó MEFOB. Pénteken a párbajtőrözők mérték össze erejüket kezdve az egyéni versenyekkel, majd a csapatok is pástra léptek, hogy a dobogó legfelső fokáig jussanak. A férfiaknál nagy figyelem szegeződött Serra Soltra, a Debreceni Egyetem vívójára, aki 2012 után ismét fel akart kerülni a dobogó tetejére. Ugyan a selejtezők során becsúszott neki egy vereség, de az egyenes kieséses szakaszban nagyon magabiztosan küzdött és egészen a fináléig jutott, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetemet képviselő Tallár Ákossal vívott egy adok-kapok asszót, amelyen végül a hosszabbításban, döntő tussal (9/8) aratott győzelmet.

 

 

A női párbajtőrözők is színvonalas meccseket játszottak le egymás között, amelyen végül a Debreceni Egyetem versenyzője Zavoda Dóra lett a végső győztes. A cívisvárosi vívónő negyedik kiemeltként vághatott neki az egyenes kieséses szakasznak, ahol az elődöntőben csapattársát és később bronzérmet szerző Mihály Katát verte (15/9), majd a fináléban a Semmelweis Egyetem párbajtőrözőjét, Gonda Borbálát múlta felül (15/12).

 

 

Az eddig kirobbanó formában vívó debreceniek a csapatviadalon is megcsillogtatták tudásukat, hiszen mind a női és a férfi versenyen is ők diadalmaskodtak. Míg a nőknél a Mihály Kata, Zatik Anna, Zavoda Dóra és Zöld Nikolett négyes nyerte el az aranyat, addig a férfiaknál a Serra testvérek –Bendegúz, György és Solt– állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

 

Vívó MEFOB eredmények, ápr. 11.:

Férfi Párbajtőr egyéni:

1. Serrra Solt (DE)

2. Tallár Ákos (ELTE)

3. Komáromy-Poros Csongor (BGF)

4. Csák Dániel (SZIE)

5. Juhász Bence (SE)

6. Hoffbauer Márk (PTE)

7. Kiss Gergő (BGF)

8. Szalma Bence (SZTE)

 

Női párbajtőr egyéni:

1. Zavoda Dóra (DE)

2. Gonda Borbála (SE)

3. Mihály Kata (DE)

4. Bíró Vilma (OE)

5. Szabó Edina (BME)

6. Fodor Kitti (SE)

7. Kravaricsek Mónika (OE)

8. Kakas Dóra (SE)

 

Férfi párbajtőr csapat:

1. Debreceni Egyetem

2. Pécsi Tudományegyetem

3. Budapesti Gazdasági Főiskola

 

Női párbajtőr csapat:

1. Debreceni Egyetem

2. Semmelweis Egyetem

3. Szegedi Tudományegyetem

 

Képgaléria

{gallery}1713{/gallery}