MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 13., vasárnap 11:46

Vívó MEFOB 2. nap: felzárkózott a BME

A Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) harcolt egymással az aranyakért a vívó MEFOB második napján. Az izgalmak és a nagy csatározások a szombati napon sem maradtak el a Magyar Egyetemi - Főiskolai Vívó Országos Bajnokságon, ám ezen a napon már a tőrözők mérték össze erejüket.


 

Ahogy a nyitányon, ezúttal is a férfiak kezdték a megmérettetést. Zalaba Péter, a BME versenyzője harmadik kiemeltként vághatott neki az egyenes kieséses szakasznak és szinte könnyed, magabiztos győzelmeket aratott ellenfeleivel szemben, de a fináléban még neki is nagy gondot okozott a Debreceni Egyetem (DE) tőrözője, Ullman Yotum, aki a nyolcaddöntőben megsérült, ám mégis kiérdemelte, hogy az aranyért küzdhessen. A döntőben végül egy adok-kapok asszóban, a hosszabbításban döntő tussal szenvedett vereséget a DE versenyzője (13/12).

 

 

A női tőrözők mezőnyében a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, Lupkovics Dóra végzett az első helyen. Ugyan a selejtezőkön összeszedett egy vereséget, az egyenes kieséses szakaszban nagy lendülettel vívott és eljutott a döntőig, ahol a BME tőrözőjét, Balogh Rékát verte 15/11-re.

 

 

A férfi és a női csapatok között is a BME, valamint a Debreceni Egyetem között folyt a versengés, és mindkét nemben a fővárosiak állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A hölgyeknél körmeccseket vívtak, amelyen végül a Balogh Réka, Szabó Edina és Szigetvári Andrea hármas nyerte el az aranyat, a férfiaknál pedig a Balázs Péter, Gróf Attila Bálint, Kondacs László András, Zabala Péter négyes lett az első.

 

 

Ezzel a második napon a BME már csak egy arannyal van lemaradva az összesített táblázaton a Debreceni Egyetemtől, ám a legtöbb éremmel még mindig a cívisvárosi felsőoktatási intézmény büszkélkedhet, összesen nyolccal.

 

A második nap eredményei:

Férfi tőr egyéni:

1. Zalaba Péter (BME)

2. Ullman Yotum (DE)

3. Sápi Ferenc (ZSKF)

4. Balázs Péter (BME)

5. Karvalics Ádám (OE)

6. Laczkovics Dániel (BGF)

7. Kátai Pál Bence (BCE)

8. Soproni-Szabó Benedek (BCE)

 

Női tőr egyéni:

1. Lupkovics Dóra (BCE)

2. Balogh Réka (BME)

3. Oravetz Barbara (BGF)

4. Szigetvári Andrea (BME)

5. Bíró Vilma (OE)

6. Zavoda Dóra (DE)

7. Szabó Edina (BME)

8. Mihály Kata (DE)

 

Férfi tőr csapat:

1. Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Debreceni Egyetem

3. Szegedi Tudományegyetem

 

Női tőr csapat:

1. Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Debreceni Egyetem

3. Pécsi Tudományegyetem

 

Képgaléria

{gallery}1715{/gallery}