MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 29., péntek 19:36

Vezetői egyeztetésekkel és a rekordszámú résztvevő fogadásával indult a 20. Tájékozódási Futó EVB Miskolcon

A versenyre a kiváló promóciónak köszönhetően 34 ország közel 300 versenyzője érkezik a napokban, ami rekordnak számít a sportági EVB-k történetében.


A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) delegáltjai maximálisan elégedettek a július 31-én vasárnap kezdődő miskolci Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság előkészületeivel, derült ki a július 29-én artott egyeztetések során. A szervezőbizottság és a FISU munkatársai közötti megbeszélésen a  Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget Kovács György főtitkár-helyettes képviselte.
 

Kemal Tamer, a FISU végrehajtó bizottságának tagja a látottak alapján megelégedését fejezte ki a szervezőbizottság felé, a sportolók számára minden feltétel adott, hogy jó teljesítményt érjenek el. Nihat Doker, a FISU ellenőrző bizottságának tagja elmondta, hogy több mint százan - többségében a tengerentúliak regisztráltak már - ma és holnap pedig megérkezik a résztvevők jelentős része.


 

Ola Kaberg, a FISU technikai delegáltja elmondta, hogy a verseny a  legmodernebb technológiával kerül majd lebonyolításra, köszönhetően a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség tapasztalt munkatársainak.

 

A FISU számára kiemelten fontos a versenyek tisztasága és a doppingellenes kampány, így Jose Luis Terreros, a FISU orvosi bizottságának küldöttje és Szabó Gergely, a Magyar Antidopping Csoport  képviselője a kötelező doppingvizsgálat menetét is egyeztetteték.
 

Julien Buhajezuk, a FISU iroda munkatársa köszönetét fejezte ki a szervezőbizottság felé, hogy a FISU protokoll minden előírásának megfelel a rendezvény.
 

Rakaczki Zoltán, a szervezőbizottság részéről kiemelte, hogy a lebonyolítást több mint 100 önkéntes segíti majd. A szervezőbizottság a versenyek kialakításakor ügyelt arra, hogy a világ számos pontjáról érkező résztvevő megismerhesse Miskolcot és környékét, így a vasárnapi rövidtáv Lillafüreden, a hétfői hosszútáv Királyasztalon, a keddi látványos sprintváltó Miskolc belvárosában, a szerdai középtáv és a csütörtöki váltó pedig Jávorkúton kerül majd megrendezésre.

 

Képgaléria

{gallery}2390{/gallery}