MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 27., szerda 08:03

Veszprém: nagy lépés a felsőház felé

Ahogy szűk hónapja Budapesten, Veszprémben is jó kis meccset játszott egymással a Veszprémi Egyetem és az ELTE férfi csapata. A második negyedbeli kitűnő játékával nagyobb előnyt szerző hazai együttes ellen későn kaptak észbe, s kezdtek hajrázni a vendégek, így a Veszprém igen fontos győzelmet aratott a felsőházba jutás szempontjából.


Veszprémi SC-ELTE-BEAC 85-79 (24-22, 23-12, 22-20, 16-25)
Veszprém, egyetemi és főiskolai bajnoki mérkőzés, nyugati csoport. V: Prieger, Béndek

Veszprém: PINTÉR 19/3, Horváth O. 14/3, CZAKÓ  15, TAKÁCS A. 18/6, CSABA 16. Cs: Takács L. 4, Erdélyi 1, Csejtei, Agg. Edző: Tima Gergely.

ELTE-BEAC: Földi 11/3, VARGA 15/9, BÚZA 15/3, Beri 1, MARJAY 19. Cs: Szentesi 8, Takács 5/3, Szabari 2, Kovács 3, Gutliver.Edző: Pintér Attila
 


Az első negyed magas színvonalú, kiegyenlített játékot hozott, amely a hazai csapat minimális előnyével zárult. A második játékrész elején Csaba pontjaival sikerült"meglógnia" a Veszprém gárdájának. Betöréseik révén a mezőny posztról is jöttek a hazai pontok, a vendégeknek így meg kellett osztaniuk figyelmüket a védekezésben. Ennek köszönhetően ekkor több hely és lehetőség jutott a kitűnő veszprémi centerpárosnak, Takács és Czakó pedig élt is a lehetőségekkel. Jó második negyedbeli játékával szünetre 13 pontos előnyt hozott össze a hazai együttes.

A második félidő kezdetén a fault problémákkal küzdő Veszprémben a cseresor tagjai a kezdő irányító, Pintér vezérletével tartani tudták előnyüket. A záró szakaszban a minden mindegy alapon "tüzelni" kezdő, s ekkor igen jól is dobó fővárosiak Varga és Marjay eredményessége révén feljöttek, szorossá tették a meccset, de a hazai előnyt csak csökkenteni tudták, ledolgozni nem.