MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 11., hétfő 07:22

Újabb összefoglalók a Kosárlabda MEFOB mérkőzéseiről

Megizzadt a DEAC a Ménesi úton; Veszprémi visszavágás; Az első NKE-diadal


Megizzadt a DEAC a Ménesi úton

Azáltal, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata nyerni tudott Miskolcon, rangadóvá lépett elő a NKE-DEAC meccs, annak ellenére is, hogy a két csapat debreceni meccsét nagy fölénnyel, 81-40-re nyerte a DEAC. És rangadó is lett, egy végsőkig kiélezett izgalmas mérkőzés

Nemzeti Közszolgálati Egyetem - DEAC 53-57 (15-12, 9-20, 8-6, 21-19)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, női keleti csoport, V: Gyurka, Szabód

NKE: Egyed 2. Mayering 8, Balázs 7, JÁSZAY 10, Hégely 2. Cs: DŐRY 14/6, HODOS 12. Edző: Gyarmati István
DEAC: Király 6, Biró, Szabó R. 8/3, Debreceni 8, BORBÉLY 15/12. Cs: CHVATEL 9, FARKAS 9, Földesi, Stekler, Molnár. Edző: Szűcs Imre

Nagyon nem érezték a hazai gyűrűt a vendégek, pár ponttal végig a pontosabban játszó NKE vezetett. A második negyed közepe táján, 19-14-es hazai vezetésnél  azonban letámadásra jött ki a DEAC, amely ellen sorra adták el a labdákat a hazaiak. A debreceni lányok egy 12-0-s rohammal nemcsak beérték az egy nappal korábban Miskolcon bravúros győzelmet arató NKE-t, hanem néhány pontos előnyt is szereztek.
A második félidő két gyors hazai kosárral kezdődött. Erre két hármassal felelt Borbély révén a DEAC. A szakasz második felében nagyon ellaposodott a játék.
Mint kiderült a záró szakaszra tartalékoltak a hölgyek. Két cserejátékosa, Dőry és Hodos  remek megmozdulásai révén az ügyesen játszó "közszolgálatisok" átvették a vezetést. A kiélezett helyzetben jött két újabb Borbély-tripla, s ma DEAC visszavette a vezetést. Az izgalmas végjátékban mindkét oldalon sok büntető maradt ki. Végül nagy csatában nyert a DEAC, de laposan megdolgozott ezért a győzelemért, a helyenként kifejezetten ügyesen, stílusosan játszó NKE otthonában.

 

 

Veszprémi visszavágás

A revánsra éhes veszprémi gárda fogadta otthonában a SMAFC csapatát, és végig vezetve visszavágtak a hazaiak az első körben, Sopronban elszenvedett 5 pontos vereségükért egy a négy közé jutás szempontjából igen fontos meccsen.

Veszprémi Egyetemi SC - Soproni MAFC 81-69 (15-10, 19-18, 20-17, 27-24)
Veszprém, MEFOB-bajnoki mérkőzés, nyugati csoport,, V: Mosonyi, Prieger

VESC: Pintér 9/6. Szél 5/3, Horváth O. 11, CZAKÓ  19, TAKÁCS  32.Cs: Csaba 5,  Huszár, Takács, Erdélyi, Csejtei. Edző: Tima Gergely.
SMAFC: Nagy 11/6, SZABÓ N. 23,  Eszlinger 2,  Gaál.Czeller 4, Cs: Jávor12/6, Szőke 6, Berenczei 11/6, Kovács, Gaál, Szlinger Edző: Barlai Tamás

A nagy tét miatt érthetően idegesen,kapkodó játékkal kezdtek a felek. Később centerei eredményessége révén  minimális előnyt szereztek a veszprémieknek. A soproniakat elsősorban a hazai zónát betöréseivel rendre ügyesen átjátszó Szabó próbálta versenyben tartani.
A második félidőben támadásban a magassági fölényben játszó hazai csapat egyik középjátékosát, Takács Andrást képtelenek voltak megállítani a vendégek, akiknél az egyetlen magas ember kipontozódott. Középjátékosa ellenállhatatlan játéka révén a Veszprémnek sikerült 10-12 pontos előnyre szert tennie, s ezt tartották a távolról inkább kevesebb, mint több sikerrel próbálkozó soproniak ellen. meg is tartották az utolsó pillanatig.

 

 

Az első NKE-diadal

Megszerezte első győzelmét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem női csapata. Miskolcon a NKE parádés első negyedbeli játékával megnyugtató előnyt szerzett és végig vezetve biztosan győzött.

Miskolci Egyetem - Nemzeti Közszolgálati Egyetem DSE  46-66  (12-28, 10-14, 10-12, 14-12)
Egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport, Miskolc
V: Lengyel, Vaszi

Miskolci Egyetem: Kővári  5, Faragó  2, Papp C. 10, Takács A. 4, Lugosi 11 Cs.: Kovács K. 1, Szilágyi, BAKOS. 11.Edző: Lőrincz István
NKE DSE: Hégely S. 6, JÁSZAY K. 17, DÖLLES A. 16, Sárkány P. 9, Mauvenius J. 6.Cs.: EGYED. 10, Hódos A. 2.Edző:Gyarmati István

A vendégek rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Remekül játszva, gyors, pontos támadásaikat rendre kosárral fejezték be. A hazai csapat játékosai idegesen, kapkodva, sok hibával játszottak, így már az első félidő végére kialakult a nagy különbség, amely a mérkőzés végéig megmaradt.
A vendégcsapat játékosai fegyelmezett, türelmes játékukkal rászolgáltak a győzelemre, amely első sikerük volt a sorozatban.