MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. július 22., péntek 10:31

Tusványoson csapnak össze a Kárpát-medence legjobb egyetemi futsal csapatai

Nektek „csak” buli, nekünk foci is. Ez a jelmondata a harmadik alkalommal sorra kerülő TuFi-nak, azaz Tusványosi Finálénak.


A koncertek és előadások mellett a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor másik kiemelkedő eseménye az a focitorna, amelyen a Kárpát-medence legjobb egyetemi csapatai mérik össze játéktudásukat.2016-ban harmadik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája futsal tornasorozat döntőjének számító Tusványosi Finálét (TuFi). A Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretén belül zajló futsal döntőre 2016. július 23-án kerül sor. A tornán a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vesznek részt.

2014-ben rendezték meg az első döntőt nyolc csapat részvételével. Az esemény fővédnöke Buzánszky Jenő, egykori magyar olimpiai aranyérmes válogatott játékos, az Aranycsapat tagja volt. 2015-ben bekövetkezett halála után „In Memoriam Buzánszky Jenő – Tusványosi Finálé” néven rendezték meg a második tornát.

A harmadik TuFi-n Budapestet az ELTE-BEAC csapata képviseli, továbbá bemutatkozik a Budapesti Műszaki Egyetem gárdája is Tusnádfürdőn. Erdélyből négy csapat vesz részt a megmérettetésen: Kolozsvárt a Góbék képviselik, Marosvásárhelyről az F.R.Ady érkezik, Csíkszeredából a Hargita, míg Székelyudvarhelyről a 69 SixtyNine lép majd pályára.

A 3. TuFi sorsolását pénteken (július 22.) 11 órakor tartják a Csűrben.

A küzdelmek szombaton kezdődnek, a két hármas csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Mint azt Ilyés Szabolcs, a döntő szervezője elmondta, a bajnokság fővédnöke idén is Szöllősy György, a FourFourTwo magazin főszerkesztője lesz, de a meghívottak közt szerepel Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a torna idén is jótékonysági gyűjtéssel lesz egybekötve, ahol a szervezők és a résztvevő csapatok focilabdákat ajánlanak fel székelyföldi iskolák számára. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán.

 

Háttér:

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) szervező egyetem vezetőinek és hallgatóinak célja, hitvallása a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése, biztos alapjainak lefektetése. Ezt az eszmeiséget képviselve a torna társrendezvényeit a szomszédos  országok magyar egyetemista közösségei rendezik meg. Az állomások között szerepel minden év decemberében a székelyudvarhelyi Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, novemberen a sepsiszentgyörgyi Egyetemista Futsal Torna és a csíkszeredai Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, míg májusban a révkomáromi Selye Kupára kerül sor.

 

Forrás: uh.ro beac.hu

Képgaléria

{gallery}2378{/gallery}