MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. április 08., péntek 12:02

Tartolt a BME a nehézségi mászóverseny MEFOB-on

Április 2-án sikeresen lezajlott a MEFOB Nehézségi Mászóverseny, a MAFC és a BME Testnevelési Központ szervezésében. Helyszínül a BME Sportközpontban található Műfal falmászó terem szolgált.


Bartha Zsolt, a MEFS szabadidősport vezetője megtartotta nyitóbeszédét, köszöntötte a versenyzőket és szurkolókat, majd Burucs Bálint, magyar bajnok falmászó ismertette a verseny szabályait.
 
9:40-kor megkezdődtek a selejtezők, 6 kategóriában (kezdő férfi/női, haladó férfi/női, top férfi/női), 32 versenyzővel. Egy időben 4 mászó mutathatta meg mászótudását, a kezdők top-rope-ban, a haladó és top kategória elölmászásban. A várakozó indulók a teremmel szomszédos sportpályán melegíthettek és kivetítőn kísérhették nyomon a verseny menetét.
 
A középdöntőbe az indulók fele juthatott be, ami tovább szűkítette az egyébként szoros mezőnyt.
 
 
Az ebédszünetben lehetőség nyílt kapcsolatépítésre, hiszen az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Igazán jó hangulat alakult ki a selejtezők alatt, amit az ebédszünetben elfogyasztott zsíros kenyerek tovább fokoztak. Az energiaszintről a Red Bull munkatársai gondoskodtak, akik roskadásig pakolva érkeztek meg a versenyre.
 
13:30-kor megkezdődtek a döntők. A kategóriákon belül izolációban várták a résztvevők, hogy sorra kerüljenek, így mindenki egyenlő esélyekkel indulhatott. Izgalmas és szoros versenyben születtek meg a győztesek, akik az év magyar egyetemi-főiskolai falmászó bajnokai.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében Bartha Zsolt kihirdette a bajnokokat, akik éremmel a nyakukban foglalhatták el helyüket a dobogón:
 
 
Kezdő női kategória:
  1. Király Dominika (SZTE)
  2. Vöröss Bettina (BME)
  3. Billay Anna (ELTE)

Kezdő férfi kategória:

  1. Mayer Balázs (BME)
  2. Belinszky Gergő (BME)
  3. Erdőssy Áron (SZE)

Haladó női kategória:

  1. Szabó Dóra (BME)
  2. Molnár Dóra (BME)

Haladó férfi kategória:

  1. Sánta Balázs (SE)
  2. Csepely Gábor (SZE)
  3. Dános Tamás (BGE)

TOP női kategória:

  1. Timbusz Adrienn (OE)

TOP férfi kategória

  1. Török Ferenc (BME)
  2. Szabó Richárd

A verseny támogatói számos ajándékkal járultak hozzá a győztesek díjazásához. Köszönet az Explonak, a Tengerszemnek, a Lokit Mászócipőgyártásnak, és a Mountex Adventurenek.

További köszönet:
A Műfal és a Testnevelés Központ falmászó csapatának a szervezésért és építésért
Zichó Viktornak a fotózásért
A Vásárhelyi Videó Studiónak az egész napos közvetítésért

Képgaléria

{gallery}2280{/gallery}