MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 14., péntek 10:29

„Sok év odaadó munkájának gyümölcse” sikeresen lezajlott a Falmászó MEFOB (Videóval!)

Idén ünnepelte ötödik évfordulóját az Egyetemisták és Főiskolások Országos Falmászó Bajnoksága az Universitas Kupa szervezése. Az első évben csak Győrben volt egy forduló, majd ezt követően csatlakozott a rendezvényhez a Pannon Egyetem és a BME mászóköre is.


Így – hasonlóan az ideihez - majdnem minden évben volt három verseny is. Októberben került megrendezésre a Veszprémi forduló, novemberben a BME fordulója és március 8-án pedig a döntő Győrben.

„2014-re sikerült hivatalosan is MEFOB rendezvény köreihez csatlakozni, amire mind büszkék vagyunk”– nyilatkozta a rendezvény szervezője Bodogán Ferenc. „Egy maroknyi kis csoport sokéves odaadó munkájának gyümölcse ez” - tette hozzá.

Az idei versenyen 8 csoportban 51 induló volt. 43 diák és 8 öregdiák, 8 egyetemet (BME, BCE, ELTE, ÓE, PE, PTE, SE, SZE) képviselve.

A versenyzőknek három selejtezőben kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért. A szervezők örömére a legnépesebb a kezdő csoport volt. 15 különböző nehézségű (kezdő, haladó, TOP) mászó utat épült a versenyzőknek, a könnyebb tájékozódásért minden utat különböző színű fogásból.

A rendezvényről a Győri TV készített rövid riportot (13:45-18:05):

 

Forrás: YouTube.com

 

Az eredmények itt elérhetőek.

 

 

Képgaléria

{gallery}1669{/gallery}