MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 11., hétfő 21:53

Rajt-cél győzelmet aratott a Közgáz a SOTE felett

A várakozásnak megfelelően a jobb erőkből álló Közgáz idegenben is magabiztosan győzte le az orvosegyetemi együttest a nyugati csoportban.


Semmelweis Egyetem Orvostudományi Kar - Közgáz SC és DSK 39-102 (3-28, 11-29, 17-11, 8-34)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport. V: Gyuris, Tarnai

SOTE: Stánicz 6, Tilajka 8/6, Horváth B.9, TÓTH L. 12, Ostermann 4. Cs: Galerisz, Iván. Edző: Weisz Miklós
Közgáz: VÁGVÖLGYI 19/15, NAGY Z. 22, UZONYI 12, Korzitska 10, Kardos 4. Cs: Fazakas 7/3, HORVÁTH Á. 12. TÜTH SZ. 16/3. Edző: Vladár Csaba

A képzettebb játékosokból álló Közgáz már a meccs elején jelentős előnyt szerzett, köszönhetően a szoros védekezésüknek és a szerzett labdák utáni könnyű kosaraiknak. A negyed végén ezt Vágvölgyi triplaparádéjával 25 pontosra növelte a megilletődött orvostanhallgatókkal szemben.  A vendégek kiváló védekezésére jellemző, hogy mindössze három pontot engedtek ebben a játékrészben a hazaiaknak.

A második negyed elején a SOTE is vezetett néhány tetszetős, ügyes akciót, de a félidő hajrája ismét egyoldalú Közgáz-fölényt hozott.

Szünet után - bár nagy hátrányban voltak - nem ismertek elveszett labdát a határtalan lelkesedéssel küzdő hazaiak. Estek-keltek, csúsztak-másztak a szabad labdákért, s erőfeszítésüknek meg is lett az eredménye: több szép kosarat is szereztek a kissé dekoncentrált vendégek ellen. Meg is nyerték a szakaszt a hazaiak.

A Közgáz szakvezetője megpróbálta a záró szakaszra felrázni csapatát és egész pályás letámadást rendelt el. Fiai ismét összekapták magukat, s végül labdaszerzéseiknek köszönhetően magabiztos és fölényes győzelmet arattak, átlépve a bűvös 100 pontot is.