MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. március 02., szerda 13:58

Öt ország tizenhat csapata versenyez a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

2016. március 3. és 5. között kerül megrendezésre a VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája.Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club közös szervezésében megvalósuló futsal tornán idén öt ország tizenhat egyetemista csapata vesz részt. A rendezvényhez karitatív kezdeményezés is kapcsolódik, a szervezők ezúttal a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulói számára gyűjtenek.


Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő, 2016. március 3. és 5. között újra megrendezésre kerülő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). A 2010-ben Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyar egyetemisták által életre hívott KEK-et Budapesten rendezték meg először, majd a révkomáromi, a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi társrendezvényekkel kiegészülve vált teljessé az egyetemi sport egyik nagy ünnepének is számító futsal tornasorozat. A viadal a kezdetek óta a határokat átívelő magyar közösségek erősítését szolgálja, a sportot, a futsalt eszközként felhasználva, és ez idén sem lesz másképp: Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról, valamint Erdélyből is érkeznek csapatok Budapestre. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak az aktív egyetemistákat célozzák meg, hanem a szorosan a KEK-hez kapcsolódó Alumni kupán az öregdiákok versengését is nyomon követhetjük. A két sorozatban az előzetes jelentkezések alapján huszonnyolc-harminc csapat vesz részt összesen. Tovább emeli a színvonalat, hogy a KEK-döntő előtt a cheerleaderek is összemérik tudásukat a III. Cheer MEFOB keretében.

„Az KEK hiánypótló szereppel bír a magyar fiatalok számára, hiszen közösséget teremt a magyar ajkú fiatalok között, a sport eszközén keresztül járul hozzá a kapcsolatok építéséhez, a szabadidő értékes eltöltéséhez, a sport szeretetének, egészséges életmódba való beépülésének erősítéséhez” – mondta Simon Gábor, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club ügyvezetője.

Ahogyan az utóbbi esztendők tornáihoz, úgy az idei KEK-hez is kapcsolódik karitatív kezdeményezés. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club vezetői számára, hogy ezúttal a leginkább rászoruló kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni. A közös, nemes cél a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum most épülő tornatermének sportszerekkel való felszerelése, amelyhez tárgyi eszközökkel és anyagilag hozzá lehet járulni.

VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája - 2016

 

Résztvevő városok: Beregszász, Szabadka, Révkomárom, Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár, Székelykeresztúr, Győr, Debrecen, Budapest, Nagyvárad (Alumni), Brassó (Alumni), Sepsiszentgyörgy (Alumni), Pécs (Alumni)

 

Résztvevő egyetemek: Újvidéki Egyetem - Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, Selye János Egyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Debreceni Egyetem, Semmelweis Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem

Fővédnökök:

  • Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora
  • Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja
  • Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár
  • Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár
  • Pánczél Károly a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke

 

Főtámogató:

Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága

 

Szakmai partnerek:

Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS)

Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK)

 

Partnerek:

ELTE HÖK, Joma Magyarország, ELTE Sport Kft., ELTE Sportiroda, Mayer PincészetA rendezvény honlapja: http://kek.elte.hu/

 

Részletes program:

 

2016. március 4., péntek

8:15-20:45: VII. KEK Egyetemi torna (BEAC Sportcsarnok), csoportmérkőzések

17:30 - 22:00: III. KEK Alumni-kupa (ELTE Sporttelep –műfüves pályák)

 

2016. március 5., szombat

8:15-13:00: KEK Egyetemi torna, felső-ág (BEAC Sportcsarnok)

09:30-13:00: KEK Egyetemi torna, alsó-ág (Tüskecsarnok B-tornaterem)

09:30-14:00: III. KEK Alumni-kupa (ELTE Sporttelep – Bogdánfy út 10/A. műfüves pályák)

 

13:15-tól III. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság (BEAC Sportcsarnok)

17:00: Futsal torna, döntő (BEAC Sportcsarnok, ELTE Sporttelep 1117 Bp. Bogdánfy út 10/B.)

17:30: Díjátadó ceremónia (BEAC Sportcsarnok, ELTE Sporttelep 1117 Bp. Bogdánfy út 10/B.)

           

A díjátadón részt vesz és köszöntőt mond:

Pánczél Károly, Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke

Dr. Scheuer Gyula, ELTE Kancellár

 

Dr. Karácsony András, BEAC elnök

 

További sajtóinformáció és interjúegyeztetés:

Schleinig Ádám

+36 30 544 4417

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Képgaléria

{gallery}2243{/gallery}