MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 25., hétfő 20:57

NKE: megvan az első győzelem

NKE SE - MEAFC 75-43 (14-11, 19-8, 18-14, 24-10)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport


NKE: GLAVINICS 17/3, URBÁN 14/6, KOKAVECZ 16/9, JÁSZAY 14, HÉGELY 8. Cs: Hodos 4, Benkő 2, Horváth.
MEAFC: BAKOS 22, Zsoldos 6, Faragó 5/3, Kovács 4, Papp 4, Cs: Kővári 2,

Fáradtan kezdett az NKE, látszott a csapaton, hogy az előző nap kemény, kimerítő meccset játszott a DEAC ellen. Faragó Fanni révén szép triplával kezdett a MEAFC, majd 3 percig nem esett kosár. Glavinics Judit törte meg a kosárcsendet, majd Jászay Kata révén a vezetést is átvette, az NKE - igaz csak rövid időre. Bakos Szimonetta gondolkodott az újabb fordulatról -  kiváltva ezzel egy hazai időkérést. Urbán Vanda hárompontosával visszavette a vezetést az NKE, amire Faragónak volt válasza. Mint kiderült, 9-8-ra vezetett a MEAFC utoljára. Hégely Sára és Kokavecz Anna pontjaival fordított a negyed végén az NKE,.
A második negyedet egy 6-0-s rohanással kezdte a hazai csapat. Kovács Kinga és Bakos révén még visszakapaszkodott 5-re a MEAFC, de egy újabb, ezúttal 7-0-s NKE futás után már 10 pont fölé kúszott a hazai előny. A félidő végén  Kokavecz két hárompontossal tette ezt már-már megnyugtatóvá szünetre.
A harmadik negyed Bakos  pontjaival indult,  Jászay szép center kosara volt a válasz. Bakos egyedül próbálta versenyben tartani a miskolciakat, de Kokavecz  harmadik hárompontosa egy újabb 7-0-s NKE roham kezdete volt. Zónára váltott a MEAFC, ami megzavarta az NKE csapatát és Bakos valamint Papp pontjaival közelebb jött ellenfeléhez a látogató. A harmadik negyed végén 51-33 állt az eredményjelzőn.
A negyedik negyed Papp egy bedobott büntetőjével indult, amire válaszul egy olyan 13-0-s rohamot mutatott be az NKE végleg eldöntve ezzel a meccset, amelyben minden pályán lévő játékos keze benne volt. A záró szakasz Glavinics jutalomjátéka volt, az NKE utolsó 11 pontját ő szerezte
Összességében az NKE  remek csapatteljesítményének köszönhetően megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, megszerezve ezzel első győzelmét az idei sorozatban.