MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. június 02., csütörtök 10:39

MEFS rendkívüli közgyűlése

A 2016. május 19-én megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Rendkívüli Közgyűlésén újraválasztották a Felügyelő Bizottságot, melynek elnöke dr. Priczinger Péter lett.


A rendkívüli közgyűlés előtt a MEFS két életműdíjat, a leköszönt elnökség tagjainak aranyplakettet, illetve két újonnan alapított Gedényi Mihály elnöki elismerő oklevelet adott át.

Életműdíjban részesült Prof. Dr. Bárdos György és Prof. Dr. Besenyei Lajosa hazai egyetemi sport területén végzett több évtizedes eredményes munkájáért.

Aranyplakett elismerést kaptak a leköszönt elnökség tagjai: Dr. Ács Pongrác, Maszlavér Gábor, Dr. Kiss László, Simon Gábor és a felügyelőbizottság elköszönő elnöke Gábori Ferencné.

A MEFS Gedényi Mihály elnöki elismerő oklevél a közgyűlésen első ízben került átadásra.A díjat a MEFS 2016. március 11-i tisztújító közgyűlése alapította meg azon kollégák számára, akik nem oktató-kutató munkakörben, azonban hosszú időn keresztül, precíz, kiváló munkával nyújtanak adminisztratív támogatást az egyetemi sport fejlődéséhez. A díj névadója az a Gedényi Mihály, aki a magyar egyetemi és főiskolai sport első reprezentánsa, egy igazi polihisztor és hazafi volt.Sok más mellett személyéhez kötődik, hogy hazánk megkapta az 1935-ös budapesti Egyetemi Világjátékok rendezésének jogát. MEFS Gedényi Mihály elismerő oklevelét Szála Erika és Dina Irén kapta.

A közgyűlésen kiosztásra kerültek a 2016. május 5-én rendezett Kosárlabda ünnep keretében zajlott felsőoktatási büntetődobó rekordkísérlet diplomái. 14 felsőoktatási intézmény vett rész a felsőoktatási büntetődobó rekordkísérletben, melyben összesen 46 022 összdobás-számmal 23 216 db sikeres bedobott büntetővel elmondható, hogy több, mint ötven százalékos eredményes dobási rátát sikerült beállítani magyar rekordnak, melyet reméljük jövőre meg tudunk dönteni.

A rekordkísérletben résztvevő 14 intézmény képviselőinek (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Főiskola, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pető András Főiskola, Semmelweis Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Testnevelési Egyetem) Prof. Dr. Kiss Ádám adta át a részvételt tanúsító okiratot.

Az MKOSZ különdíját a legtöbb büntetőt bedobó Budapesti Corvinus Egyetem képviselője az MKOSZ képviselőjétől, Práczki Pétertől vette át. A MEFS különdíját a Pető András Főiskola kapta, akiknek a legtöbb embert sikerült kiállítani és megmozgatnia a büntetődobó rekordkísérlet felállításához, a díjat Prof. Dr. Kiss Ádám adta át. A MEFS másik különdíját a Debreceni Egyetem kapta, akik egy óra alatt több mint 7000 rádobást végeztek el, a díjat Dr. Székely Mózes adta át.

A közgyűlésen Dr. Székely Mózes (a MEFS főtitkára) a MEFS stratégiai tervét, a Hajós Alfréd Terv 2013-2020-ra vonatkozó módosított változatát,Bartha Zsolt (a BEFS elnöke) a Budapest Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (BEFS) 2012-2015. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját ismertette, melyeket a közgyűlés egyhangúlag megszavazott.

 

A közgyűlésen az alábbi felügyelőbizottságot választották meg a következő négy évre:

  • Felügyelő Bizottság elnöke: Dr. Princzinger Péter (ELTE)
  • Felügyelő Bizottság tagjai: Dr. Konczos Csaba (NYME), Szalay Gábor (EKF)

Képgaléria

{gallery}2331{/gallery}