MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. március 24., csütörtök 14:58

Magyar résztvevő a FISU Önkéntes Programjában

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 2015. júniusában hirdette meg önkéntes programját először, mely lehetővé teszi a 2016-os szezonban a FISU bajnokságokon való részvételt nemzetözi sportönkéntesek számára.

Fodor Anett és Mr. Fritz Holzer volt FISU Alelnök és Téli Universiade Elnök, jelenlegi tiszteletbeli tag Fodor Anett és Mr. Fritz Holzer volt FISU Alelnök és Téli Universiade Elnök, jelenlegi tiszteletbeli tag Fodor Anett

A FISU történelmében az első két kiválasztott önkéntes közül, az egyik Fodor Anett lett, aki az olaszországi Baselga di Piné Gyorskorcsolya Egyetemi Világbajnokságon vehetett részt a programnak köszönhetően. Pályázatát még decemberben hagyták jóvá, melyet a nyelvtudás, tanulmányok, a munka- és önkéntestapasztalat, sporttudás és a sportban való jártasság, földrajzi helyzet és motiváció alapján ítéltek oda.

A projektre kijelölt önkéntesek teljes ellátást kapnak a verseny idejére, csak az utazási költség hárul az önkéntes nemzeti egyetemi sportszövetségére, egyetemére vagy pedig magára az önkéntesre. Az önkéntes kijelölheti azt a területet, ahol a legjobban szeretne közreműködni az esemény során, így Anett a protokoll, míg Mongóliából kiválasztott társa a média részlegén segítette az verseny lebonyolítását.

Fodor Anett jelenleg az Európai Egyetemi Sportszövetségben (EUSA) tölti egy éves EVS programját, amely  szervezet a FISU társult tagja, az európai kontinens egyetemi sport kepviselője, valamint a FISU az EUSA EVS gyakorlatának partnerfinanszírozója.

A FISU Önkéntes Programja még mindig aktuális, a szeptembertől decemberig tartandó világversenyekre való jelentkezés idén júniusban jár csak le.

Aki kedvet kapott a jelentkezéshez az alábbi honlapon találhat több információt:

http://www.fisu.net/en/International-FISU-Volunteer-Programme-3133.html?mbID=6435

Képgaléria

{gallery}2264{/gallery}