MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 17., kedd 14:39

Magyar felsőoktatási hallgató karatés a világranglista élén

Tadissi Martial (NKE) személyében magyar karatés vezeti a világranglistát a férfiak 67 kilogrammos küzdelmi kategóriájában.

A magyar Tadissi Yves Martial (b) küzd a török Burak Uygur ellen a karateverseny selejtezőjében az I. Európa Játékokon az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 13-án. A magyar Tadissi Yves Martial (b) küzd a török Burak Uygur ellen a karateverseny selejtezőjében az I. Európa Játékokon az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 13-án. Mob / Szalmás Péter / MTI

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint az UTE friss Európa-bajnoki bronzérmese az elmúlt évek folyamatos kitűnő eredményeinek és montpellier-i Eb-helyezésének köszönhetően vette át a vezetést.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az UTE sportolója a 67 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogóra. Három győzelemmel és egy vereséggel jutott el a bronzmérkőzésig, ahol meggyőző teljesítménnyel 6-1-re nyert a szerb Joksic ellen. A tavaly a bakui Európa Játékokra is kijutott magyar karatés megismételte két évvel ezelőtti sikerét, amikor ugyancsak Eb-bronzot nyert, valamint csaknem minden rangos nemzetközi versenyen a helyezettek között zárt.

A 2020-as tokiói játékokon a karate jó eséllyel pályázik az olimpiai bemutatkozásra, erről augusztusban dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Rio de Janeiróban.

Az öt éves kora óta karatézó, kongói édesapától, magyar édesanyától származó és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként az NKE SE-ben sportol. Korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok, majd felnőttként Eb érmes versenyző 2013-ban egyetemi Európa-bajnoki címmel is gazdagabb lett. 

Forrás: MTI és sportzona.hu

Kiegészítő cikkek: http://www.mefs.hu/hirek/egyetemi-vilagbajnok-tadissi-yves-martial