MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Kerékpáros időfutam és mezőnyverseny MEFOB - 2016

  • .: .
  • Dátum: 2016. május 14-15.
  • Helyszín: Debrecen,
  • Rendező: DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület, Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal
  • Kapcsolattartó: Nagy II. Zoltán
  • Telefonszám: 30/198 77 33
  • Nevezés menete: ONLINE ELŐNEVEZÉS 2016. május 10. kedd éjfélig: http://dksi.hu/hbmksz
  • Jelentkezési határidő: 2016. május 10. kedd éjfél
  • Kategória: Versenysport
  • Sportág: Országúti kerékpár

 

XX. HAJDÚ KUPA

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság

Debrecen, 2016. május 14-15.

Időfutam és mezőnyverseny – Versenykiírás

 

1. A verseny védnökei:
dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere
 
2. A verseny célja:
A kerékpársport népszerűsítése, és minden korcsoport részére versenylehetőség biztosítása többszakaszos verseny keretében. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság futamainak lebonyolítása.
 
3. A verseny rendezői:
DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal
 
4. Támogatók:
Debrecen MJV Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kontent Kft, Systematica Kft, Regina Kerékpárbolt SWEET-LINE ’98 Kft, Látóképi Csárda
 
 
5. Időpontok, útvonalak:
 
Időfutam verseny (I. szakasz) 2016. május 14-én 10 órakor
Rajt-cél: Debrecen mellett található 354. út 13,6 km szelvény, Bocskaikert bekötőút (Teleki út) GPS: 47.648981, 21.650191
Útvonal: Bocskaikert – 354.sz. úton kijelölt fordítóig – Bocskaikert
 
Mezőnyverseny (II. szakasz) 2015. május 15-én 9:55 órakor
Rajt-cél: Látóképi Csárda parkolója, 33-mas főút 99 km. GPS: 47.559428,21.496524
Útvonal: Látóképi Csárda – 33-mas út, nagyhegyesi körforgalom – Balmazújváros – Látókép Csárda (1 kör - 31 km) Balmazújvároson az áthaladás a városba beérve, rögtön jobbra fordulva, a Vásártér utcán, majd a Szoboszlói utcán haladva, végül a Debreceni utcára jobbra kifordulva történik.
 
 
6. A verseny indulói:
OPEN kategória: igazolt és szabadidős sportolók;
nyílt verseny MEFOB kategória: egyetemi és főiskolai hallgatók

 

MEFOB kategóriára vonatkozó szabályok az alábbiak!
 
Résztvevők: Az államilag elismert diplomát adó felsőoktatási intézmények képviseletében azok a hallgatók vehetnek részt, akik legalább négy féléves, oklevelet adó képzésben, illetve iskolarendszerű képzésben vesznek részt a verseny időpontjában, továbbá, akiknek a nevező felsőoktatási intézményben szerzett végbizonyítványuk a versenyt megelőző naptári évben (2015.) kelt. A MEFS versenykiírása 1/1.3. pontja alapján a versenyen azok a sportolók vehetnek részt, akik az 1.2. pontnak megfelelő felsőoktatási intézményben, a verseny időpontjában: az adott félévre a nevező intézménybe iratkozott (nappali, levelezős, esti távoktatásban, illetve doktorandus képzésben résztvevő) hallgatói, állampolgárságra és életkorra tekintet nélkül.
 
Igazolás: A beérkező sportolók indulási jogosultságát a Versenybíróság ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők/versenyzők a nevezés alapján diákigazolvánnyal és személyi igazolvánnyal igazolják (az első versenyszám előtt) a részt vevő sportolók személyazonosságát és a felsőoktatási státusát.

SportPont regisztráció: A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPont Programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: név, intézmény, diákigazolvány szám, születési dátum. A rendező fenti adatokat a versenyt követően átadja a MEFS-nek.

 

7. Távok, rajtidők, korosztályok:

 

A verseny előtt az előzetes rajtlista elérhető lesz a http://dksi.hu honlapon.

 

 

Utánpótlás korosztályoknál az áttételekre vonatkozó megkötések betartása az időfutamon és a mezőnyversenyen egyaránt kötelező! A versenybíróság az áttételeket a szakaszok előtt és után is ellenőrizheti, a vétkes versenyzőket kizárja.

 

8. Nevezés:

ONLINE ELŐNEVEZÉS 2016. május 10. kedd éjfélig: http://dksi.hu/hbmksz

Akik mindkét szakaszra neveztek, a Főnix Kupa kritérium versenyén (2016. május 14-én 15 órától) díjmentesen vehetnek részt!

Helyszíni nevezés, előnevezettek rajtszám felvétele, nevezési díj fizetése mindkét nap a versenyközpontban 7:30 - 8:45-ig! Kérjük a résztvevőket ennek pontos betartására!

 

FIGYELEM! A chipek, rajtszámok 1.000 Ft kaució ellenében vehetők át! A kauciót a rajtszám és chipek sérülésmentes visszaszolgáltatása esetén adjuk vissza!

 

9. Technikai értekezlet:

A futamok előtt a versenyközpontban, 8:45 órától a csapatvezetők kötelező részvételével.

 

10. Versenybíróság:

Az MKSZ VK által delegált versenybíróság.

 

11. Értékelés:

Az I-II. szakaszon kategóriájában győz az a versenyző, aki az előírt távot legrövidebb idő alatt teljesíti.

 

A MEFOB kategóriákban egyéni összetett (I-II. szakasz összetett) értékelés nincs!
 
Az összetett egyéni verseny eredményét az I-II. szakaszon elért időeredmények összege adja.
 
A Hajdú Kupa értékelése a kategóriák összetett egyéni eredménye alapján történik.
 
A MEFOB kategóriák nem számítanak a Hajdú Kupa értékelésébe.

 

A Hajdú Kupát azon egyesület nyeri, melynek versenyzői a kategóriák összetett egyéni eredménye 1-6 helyezése után kapott pontok (7-5-4-3-2-1) alapján összesítve a legtöbb pontot gyűjtik.

 

12. Díjazás:

Minden kategóriában:
  • Időfutam I-III. helyezettek: érem díjazás 
  • Mezőnyverseny I-III. helyezettek: érem díjazás
  • Összetett egyéni verseny I-III. helyezettek: tárgyjutalom
  • MEFOB időfutam I-III. helyezettek: érem díjazás
  • MEFOB mezőnyverseny I-III. helyezettek: érem díjazás
 
Pénzdíjban részesülnek:
  • Elit, U23, U19 kategóriák egyéni összetett verseny abszolút győztese: 30.000 Ft
  • Elit női kategória egyéni összetett győztese: 20.000 Ft
  • U17 kategória egyéni összetett győztese: 15.000Ft
  • WU19 kategória egyéni összetett győztese: 15.000 Ft

 

Díjkiosztók:

Az időfutam verseny eredményhirdetésére a Főnix Kupa kritérium verseny befejezését követően kerül sor a Főnix Kupa helyszínén! A mezőnyverseny és a Hajdú Kupa összetett eredményhirdetésére a mezőnyversenyek utolsó befutója után kerül sor a Látóképi Csárdánál.

 

13. Általános versenyszabályok:

  • A versenyen a vonatkozó MKSZ és UCI szabályok az irányadóak.
  • Az utánpótlás korosztályoknál az áttétel megkötésre vonatkozó szabályok betartása kötelező. Az áttételeket a Versenybíróság a verseny végét követően ellenőrizheti, a vétkes versenyzők kizárásra kerülnek!
  • Kerék-, és gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett. Minden egyéb segítségadás tilos. Az esetleges bukás és géphiba miatt a mezőnyből kiállni kényszerülő versenyző felzárkózásához segítséget nem vehet igénybe! Stéherezés azonnali kizárást von maga után!
  • Frissítés csak a mezőnyverseny 124 és 93 km-es távján megengedett a technikai értekezleten meghatározottak szerint!  A versenyen minden versenyző saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Követniük kell a rendőrség és a biztosítást végző szervek utasításait, lehetőség szerint az úttest bal oldalát szabadon hagyva kell haladniuk, hogy a versenyt kísérő gépjárművek elhaladását ne akadályozzák. Esetleges balesetért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal és azért kártérítésre nem kötelezhető!
  • A versenyzők a rendező által kibocsátott rajtszámot kötelesek viselni, a kiadott rajtszámot behajtani, levágni, megcsonkítani tilos! A rajtszámokat, chipeket a versenyzők a versenyt követően kötelesek a rendezők számára sérülésmentesen leadni, melynek fejében a kaució visszafizetésre kerül. A rajtszámot a mez zsebére rögzítve, jól láthatóan, jobb oldalon kell elhelyezni.
  • Az időmérő chip-et a nyeregcsőre hátulra kell felerősíteni.
  • A versenyzőknek a bukósisak viselése kötelező! Esőkabát vagy más hasonló ruhadarab viselése abban az esetben lehetséges, ha átlátszó anyagból készült, hogy biztosítsa a rajtszámok tiszta láthatóságát.
  • A csapatok tagjai csak egymás között cserélhetnek felszerelést, ételt és italt. A versenyzők nem húzhatják vagy lökhetik meg egymást vagy egy másik versenyzőt. Nem állhatnak gépjármű szélárnyékában vagy lökhetik el magukat arról, nem húzathatják magukat vele!
  • A csapatvezetők képviselik csapatuk tagjait is, felelősek azok cselekedeteiért technikai szempontból és a szabályokat illetően. Együttműködnek a Szervezőkkel és a Versenybírósággal, hogy biztosítható legyen a verseny zökkenőmentes lebonyolítása!
  • A versenyen indulni csak műszakilag felkészített, sérülésmentes, tiszta állapotú kerékpárral lehet. Könyöklő használata a mezőnyversenyen tilos! A szabály ellen vétő versenyzőket a rendezőség kizárja a versenyből.
Kísérésre vonatkozó szabályok:
  • Autóval kísérni csak érvényes licenccel lehetséges!
  • A kísérőautók a zsűri autója mögött haladhatnak!
  • 160 cm-nél magasabb kocsik, függetlenül a kapott sorszámtól, a kocsisor végére kell, hogy besoroljanak!
 
A verseny lebonyolításával kapcsolatosan a változtatás jogát fenntartjuk!
 
 
14. Mentőállomások, kórházak listája:
104; Debrecen 411-330, 414-107, 414-563 Kenézy Gyula Kórház: Db., Bartók Béla út 2-26. Tel: 52/511-777 KLINIKA: 52/411-600
 
15. Térképek:
LÁSD A FÜGGELÉKET!
 
16. További információ:
Nagy II. Zoltán, 30/198 77 33
 
Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!
 
Debrecen, 2016. április 26.
 
A verseny szervezőbizottsága
 

 

 

Mezőnyverseny 
 

MEFOB női 60 km

1. Gaál Izabella - Nyíregyházi Egyetem

2. Hagyó Anita Fruzsina - Debreceni Egyetem

3. Szöllősi Virág - Nyugat-magyarországi Egyetem

 

MEFOB férfi - 90 km

1. Bozsik Bence - Szegedi Tudományegyetem

2. Herczeg Levente - Szent István Egyetem

3. Lipkovics Bence - Óbudai Egyetem

 

Időfutam

MEFOB női - 19 km

1. Gaál Izabella - Nyíregyházi Egyetem

2. Szöllősi Virág - Nyugat-magyarországi Egyetem

3. Hagyó Anita Fruzsina - Debreceni Egyetem

 

MEFOB férfi - 19 km

1. Kurilla Bence - Semmelweis Egyetem

2. Lippai Marcell - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

3. Herczeg Levente - Szent István Egyetem

 

Utoljára frissítve: 2016. november 15., kedd 13:26