MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. december 06., péntek 23:22

Jól tartotta magát a NKE SE

NKE SE-Nyíregyházi Főiskola 52-86 (10-19, 12-25, 22-14, 8-28)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport


NKE SE: Nagy 4, Mikecz, Balla 11/3, HORVÁTH L. 10, SZAKÁCS 18.Cs: Baranya, Szűcs 3, Szilágyi 3.
Nyíregyháza:  CZURA 23, OLÁH Z. 23/6, Szondi K. 1, Szondi Á. 8. FARKASINSZKI 23. Cs: Gáspár 3/3, Oláh Á., Cserny, Soltész 5, Dézsi.

Tompán, jó néhány kihagyott ziccerrel kezdett a vendégcsapat, s ezt Szakács révén ügyesen használták ki a hazaiak. A nyitó szakasz közepén 8-6-os NKE-vezetést mutatott a tábla, de állhatott volna rajta ez is: Szakács-Nyíregyházi Főiskola 8-6.

Időt kért a vendégek mestere, Hegedűs Ferenc, zónavédekezést rendelt el. Ezzel a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, a vendégek Czura és Farkasinszki jóvoltából egy 13-2-es futással zárták az első negyedet. A vendégeknél maradt a zóna, a nyíregyháziak fokozatosan növelték előnyüket. Ebben a szakaszban a hazai játékosokon érződött, hogy két nappal korábban is játszottak egy meccset.

A második félidőt cseresorával kezdte a Nyíregyháza, ám a vendégek mestere  szakasz közepén kénytelen volt visszavinni csapata legjobbjait. A felbátorodó hazaiak Horváth Levente és a magára találó Balla villanásaival egy 15-6-os rohanással a 10 pontos lélektani határ közelébe kerültek.

A nyírségeik meghatározó játékosai nehezen pörögtek fel újra, de a záró szakaszban Oláh Zoltán indításokból és felállt védelem ellen távolról egyaránt igen eredményes volt, hazai részről pedig ekkor nagy ritkán Szakács villant, így végül az esélyeknek megfelelően biztos nyíregyházi siker született.