MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 06., péntek 13:37

II. PTE Történelmi Emlékfutás

Április 27.-én második alkalommal került megrendezésre a PTE Történelmi Emlékfutás 1367, amely a PTE Sportiroda Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozatának záróeseménye volt. 


A futás a tavalyihoz hasonlóan két irányból indult és a Széchenyi Téren ért véget: "Sörház- Széchenyi Tér", valamint a "48-as Tér- Széchenyi Tér". A tavalyi rendezvényen a cél 1367 hallgató megmozgatása volt 1367 m-en, idén a létszámot növelni szerették volna a szervezők, ami sikerült is, hiszen az eseményen mintegy 1500 hallgató vett részt.

A rendezvény lebonyolításához „futónagyköveteket” (125 fő) kértek fel, akik vállalták azt a feladatot, hogy segítették a sportirodát lelkes futók toborzásában. A futás szimbolikus, NEM VERSENY jellegű volt, hiszen az esemény A Pécsi Tudományegyetem fennállásának 650. évére (amely 2017-ben lesz) emlékeztetett, illetve erre kívánta felhívni a figyelmet.

Az Emlékfutás szervezéséhez és annak mozgósításához csatlakoztak a Kosztolányi Céltársulás lelkes aktivistái, akiken keresztül lehetőség nyílt arra, hogy a futás mellett 200 Ft-al segítsék (teljesen önkéntes volt a felajánlás) a HATÁRON KÍVÜLI diákok beiskolázását, ezzel is esélyt adva azoknak, akik kultúránkat tovább örökítik az ország határain kívül.

Az Emlékfutás lebonyolításában továbbá részt vett 57 önkéntes középiskolai diák, valamint szakmai gyakorlatukat teljesítő egyetemi hallgatók (12 fő). A rendezvény biztosításában segítséget nyújtott a rendőrség és a közterület- felügyelet.

Idén a Jubileum 650 iroda támogatása révén, minden résztvevő  emlékpólót kapott.

Képgaléria

{gallery}2307{/gallery}