MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 14., szerda 15:37

Harmadik szezonját kezdi a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

A Magyar Labdarúgó szövetség (MLSZ) Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös szervezésében a 2015/2016-os szezonban 11 csapattal indul el a budapesti felsőoktatási intézmények számára kiírt bajnokság (BEFB). A rekord létszám részben az új felsőoktatási intézmények csatlakozásának, ill. az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) két új kari csapat önálló indulásának köszönhető. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Semmelweis Egyetem (SE) újoncként csatlakozik a bajnoksághoz.

Eredményhirdetés a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon (BEFB)al Eredményhirdetés a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságon (BEFB)al

Az SE mellett a Testnevelési Egyetem (TE) Sport Egyesülete (TFSE) szintén önálló csapatot indít. A torna címvédőjeként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) elsőként adta le nevezését, amelyet akár jelzésnek is vehetünk: a műszakisok újból bejelentkeztek a Budapest Bajnoka címért. Az ELTE-n, a két új kari csapat indulásával immáron négy alakulat vesz majd részt a küzdelmekben. Ez köszönhető egyrészt az ELTE Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Lágymányosi bajnokság népszerűségének, továbbá annak, hogy a BEFB jó híre egyre több csapathoz eljutott, így 2015 őszétől már egy ELTE-BEAC TTK (Természettudományi Kar) és egy ELTE-BEAC BTK (Bölcsészettudományi Kar) csapattal egészül ki a mezőny. Az ELTE-ről az előző évekhez hasonlóan az ELTE-BEAC (Állam- és Jogtudományi Kar) ÁJK-s és az ELTE-BEAC Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK) csapatai is elindulnak.

Idén már a futsal magyar bajnokság második osztályában is induló Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), Corvinus Futsal néven, tavalyi ezüstérmesként vesz részt a megmérettetésben. Ezzel a BME Futsal, TFSE, Corvinus Futsal és az ELTE-BEAC Futsal révén már négy klub képviselteti magát a honi futsal bajnokság második vonalából a budapesti bajnokságban is.

Örömhír az MLSZ és a MEFS szervezői számára, hogy a Corvinus és a TE csapata is a BEFB-ből „nőtte ki” magát, így nyugodtan mondhatjuk, hogy jó úton halad az egyetemi futsal Budapesten. Nem szabad elfeledkezünk az Óbudai Egyetemről és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, akik szintén hiánytalanul megfeleltek az indulási feltételeknek és sikeres nevezést adtak le a 2015/2016-os szezonra. Sajnálatos módon egy hiányzó is lesz az előző évekhez képest, a BEFB alapító csapata korábban két csapattal is képviseltették egyetemüket a Károli Gáspár Református Egyetemet. Reméljük a jövőben ők is tudják majd folytatni szereplésüket.

A BEFB eseményeiről, a novemberben kezdődő tornáról a mefs.hu és a futsal-hungary.hu folyamatosan beszámol az érdeklődőknek. A bajnokság helyszíne a BMTE budafoki pályája lesz, ahol torna rendszerű lebonyolításban küzdenek meg a csapatok egymással. Április végére, május elejére várható a rájátszást lezáró négyes döntő, ahol kiderül, hogy melyik egyetemé Budapest legjobb csapata.