MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 03., kedd 00:24

Hallgatói gyorsfelmérés az Olimpia és az Universiade megrendezéséről

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a sport iránt érdeklődő hallgatók között 2015. január 28. és február 15. közti időszakban online felmérést készített, melyben az egyetemistákat is érintő sportrendezvények ismertségét, a hazai rendezések támogatottságát és a hallgatók részvételi hajlandóságát mérte fel. A felmérés alapján a felsőoktatásban részt vevő hallgatók 94%-a támogatna egy hazai rendezésű Universiadét. A kitöltők túlnyomó többsége pedig egy hazai Olimpiának is örülne.


SportPont Program (SPP) weboldalán kitölthető kérdőív segítségével többek között arra keresik a választ, hogy mennyire informáltak, mit tudnak a felsőoktatásban tanuló hallgatók az Olimpiáról és az Universiadéról, illetve a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságokról, a MEFOB-okról. A kérdőívet a felsőoktatási SportPont Program regisztrált tagjai tölthették ki, a kitöltésért páros EFOTT jegyet, Universiade csapatpólót és SportPont Programos ajándékcsomagot nyerhettek.  A kitöltés anonim módon történt, 19 nap alatt 758 válaszadó 95%-a értékelhető válaszokat fogalmazott meg, tehát az SPP-be regisztrált  felsőoktatási tanulók csaknem egy tizede töltötte ki a MEFS felmérését.

Az első kérdéscsoport a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságokra (MEFOB-okra) vonatkozott. A válaszadók 71%-a hallott a MEFOB-okról, a résztvevők közül 19% versenyzőként, 23% szurkolóként, 4% pedig szervezőként, önkéntesként szerepelt.

A felmérést kitöltő felsőoktatási hallgatók több mint 40%-a hallott már az Universiade esetleges hazai megrendezéséről, 97%-uk támogatná a megrendezését 2023-ban, vagy 2025-ben, 65%-uk részt is venne egy ilyen sporteseményen akár rendezőként, szervezőként, 66%-uk pedig szurkolóként jönne el.

Az Olimpiai Játékok kapcsán hasonlóan magas eredmények születtek. Egy esetleges hazai Olimpia rendezéséről a kérdőívet kitöltő hallgatók 63%-a hallott már. A megrendezés támogatottsága 86%-os, ugyanakkor közel hasonló arányban vennének részt egy hazai Olimpián (szurkolóként, szervezőként 62%, szurkolóként 70%), mint egy Universiadén.

A február 16-án kisorsolt nyertesek névsora megtalálható a MEFS és az SPP oldalán is. A nyerteseket a MEFS levélben értesíti.

 

HALLGATÓI KÉRDŐÍV NYERTESEK

Universiade csapatpóló
Szalai Balázs, SZE-MTK

SportPont Program ajándékcsomag
Emri Márton, BME-GÉK

Páros EFOTT belépőjegy
Soós Vivien, ME-EK