MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. január 22., kedd 22:12

ELTE BEAC: lépés a felsőház felé

Jó kis meccset játszott egymással a Bogdánfy utcában az egyetemi és főiskolai bajnokságban az ELTE BEAC és a Veszprémi Egyetem. Három negyeden át kiegyenlített volt a játék, a negyedikben pedig a végén frissebb hazai csapat ellenfele fölé kerekedett.

ELTE BEAC: lépés a felsőház felé Illusztráció

ELTE-BEAC - Veszprémi Egyetem 87-76 (24-19, 19-19, 19-21, 25-17)
Budapest, MEFOB-bajnoki mérkőzés, nyugati csoport,, V: Sentényi, Szalai.
ELTE-BEAC: FÖLDI 16/6, BÚZA 36/9, Varga 8, Kovács, MARJAY 15. Cs: Beri 6, Szentesi, Szabari 6. Mb. edző: Szabari Krisztián.
Veszprém: Pintér 11/6. Szél 6/6, Horváth O. 3, CZAKÓ  25/3, TAKÁCS  27/6.Cs: Nagy T. 6, Csaba 4,  Huszár. Edző: Tima Gergely.

A hazai irányító, Földi és a vendég center, Takács pontpárbajával indult a meccs. Aztán az ELTE csapatában többen is eredményesek voltak, meglépett a hazai együttes. A negyed végén a Veszprém másik magas embere Czakó is megvillant, felhozta csapatát. A második negyed elején Beri kosaraival tartotta előnyét a hazai együttes, ám a vendégeknél Czakó elkapta a fonalat, s 2 pontra felhozta a veszprémieket. A félidő hajrájában aztán Búza szórt be három triplát s szünetben maradt az 5 pontos ELTE-előny.

Zónával kezdték a hazaiak a második félidőt, ám ezt a Veszprém Pintér, Szél és Takács révén triplákkal átdobta s átvette a vezetést. Visszaállt emberfogásra a hazai csapat s néhány rendezetlen védelem elleni kosárral visszaszerezte a vezetést.

A záró szakaszban a fáradó vendégek képtelenek voltak Búzát megállítani, s a végjátékra visszatérő Földi is fontos pontokat szerzett. A vendégek hősiesen küzdő Czakó-Takács kettőse elfáradt, Marjay viszont mind védekezésben, mind pedig támadásban igen hatékony volt.

Küzdelmes, szynvonalas mérkőzésen a valamivel "hosszabb" és hatékonyabb kispaddal rendelkező ELTE a meccs végére felőrölte a stílusosan kosarazó, de talán túlságosan is két magas játékosa eredményességére építő Veszprémet s megérdemelten nyert.