MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 21., csütörtök 20:36

Egy sima, egy fordított a szegedi mérleg

Izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket, valamint hazai győzelmeket hozott a kosárlabda MEFOB újabb fordulója. A férfiaknál az otthon játszó Szeged az utolsó negyedben kerekedett ellenfele, a MEAFC fölé, míg a nőknél a Közgáz SC szintén szegedi ellenfelét győzte le a színvonalas védekezéseket hozó meccsen, így szegedi szempontból felemásan zárult a játéknap.


Három negyeden át tartó nagy küzdelem

Bár a Szeged kerek húsz ponttal győzte le a MEAFC-ot,  túlzás lenne simának nevezni a hazai sikert.

A kezdeti ismerkedést követően az első negyed második felében szervezettebben, pontosabban játszó hazai csapat megugrott. A kis szünetet követően fordulat következett be a játék menetében; a miskolciak jó ritmusban játszottak, és szilárd védekezésükből indulva alaposan meglepték az elbizonytalanodó hazai együttest. A szünetben így három pontos miskolci vezetést mutatott a tábla.

A legjobb és legkiegyensúlyozottabb játékot a harmadik negyed hozta. A hazai csapat újra magára talált, pontosan és hatékonyan játszott, ugyanakkor a MEAFC is "felvette a kesztyűt". Ennek köszönhetően a záró szakasz előtt ismét változást mutatott az eredményjelző; 1 ponttal már a hazaiak "mentek".

A negyedik negyedre aztán elfáradtak a miskolciak. Míg a vendégek egyre többet hibáztak, a sokat cserélő szegedi csapat kulcsemberei frissek maradtak, és a befejező negyedben triplákkal is alaposan megszórva ellenfelüket végül magabiztosan nyertek.

A férfi kosárlabda MEFOB keleti csoportjának mérkőzése három negyeden keresztül tartó izgalmas és fordulatos küzdelmet hozott. Végül az utolsó negyed döntött, az elfáradó vendégek nem bírták a Szeged tempóját, és húsz pontos vereséget szenvedtek.

USC Szeged - Miskolci EAFC 92-72 (22-15;12-22; 24-20; 34-15)
Szeged, egyetemi és főiskolai bajnoki mérkőzés, férfiak. V: Varga Z., Vezsenyi Z.

Szeged: CHOVINI  22/6, FELLEGI 18/12, KÁTAY 13/3, Szőke 2, Gyuricskó 2.  Cs: KOTROCZÓ 12, ZSOM 11/9, Gura 6, Garay 4, Zab 2, Csúcs. Edző: Szablics Péter

MEAFC TAKÁCS  14/6, NÁDASI 13/6, Radányi 13, Veres 8, Homoky 2. Cs: KISS 13/6, Marton 7, Baptiszta 2. Edző: Bene Szilárd

 

Kiváló védekezés, szoros meccs

A női közép csoport Közgáz-Szeged meccsén összesen 97 pont és hazai siker született a Közgáz SC szünet utáni pontosabb játékának köszönhetően. A mérkőzésen szinte végig a csapatok kiváló védekezése dominált.

Nagy volt a tét a két, 2-2 győzelemmel álló csapat összecsapásán, és ez érződött is a játékosokon. A harmadik percben csupán 2-2-t, a hetedikben pedig 6-6-ot mutatott az eredményjelző.

A meccs elején mindkét csapatnak a védekezése volt hatékonyabb. A hazaiak nem találták a magassági fölényben lévő szegedi zóna ellenszerét, sok labdát eladtak, a vendégek pedig az igen jó lábmunkával embert fogó Közgáz védekezésével szemben képtelenek voltak tiszta dobóhelyzeteket kialakítani. A magas színvonalú védekezésnek köszönhetően nagyon kevés volt a kosár, a küzdelem viszont annál nagyobb; rengeteg feldobás-szituáció alakult ki. A szünetben egy ponttal, 25-26-ra a vendég USC Szeged vezetett.

A félidőt követően a 3. negyed közepéig nagy harcban – elsősorban Kárpáti eredményessége révén – kis különbséggel a szegediek vezettek. A Közgáz játéka azonban ebben az időszakban feljavult, Vásárhelyi ekkor dobta be a meccs első – és mint kiderült, egyetlen – tripláját. E találat egy döntő fontosságú, 8-0-ás Közgáz-roham kezdetét jelentette. A negyedik negyedre még inkább felpörgött a meccs, és Hoffmann ponterőssége révén az utolsó szakasz közepén kilenc ponttal megugrott a Közgáz. A budapesti csapat megállítására ekkor egész pályás emberfogásra ment ki az addig zónázó Szeged. Ezzel sikerült is labdákat, majd ebből kosarakat szerezniük a vendégeknek. Láng kosár plusz büntetős akciójával valamint Chvatal kosaraival egy másfél perc alatt bemutatott 7-2-es futással újra szorossá tették a meccset. A végjátékban azonban fontos szituációkban közeli dobásokat, büntetőket hagytak ki, így a mérkőzés végén a hazai csapat ünnepelhetett.

Közgáz SC és DSK - USC Szeged 52-45 (13-14, 12-12, 12-8, 15-11)

Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, közép-csoport nők. V: Dernei, Tarnai

Közgáz: Lantos 6, VÁSÁRHELYI 11/3, HOFFMANN 17, Simon 5, Székely 4. Cs: PÉTER 11, Szécsényi. Edző: Vladár Csaba

Szeged: Békefi 6, Teimel, Zsiros K., CHVATAL 10, KÁRPÁTI 13. Cs: Pékó 8, Kuktoglu 2, Zsiros L. 4, Láng 3. Edző: Domokos Mihály

Képgaléria

{gallery}1203{/gallery}