MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. február 03., szerda 20:27

Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár köszöntője


Kedves Sportbarát Hallgató!

Legyen szó szabadidősportról, egyetemek közötti bajnokságról vagy nemzetközi megmérettetésről, aktív versenyzőkre, játékosokra, őket buzdító közönségre éppúgy szükség van, mint kiváló szervezőkre, egy-egy sportesemény mögött álló szövetségre. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) minden tanévben meghirdeti a Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokságokat (MEFOB), melyeknek célja – a bajnoki címekért folyó küzdelmen túl –, hogy a hallgatók körében is népszerűvé tegyék az adott sportágakat, és magát a sportolást. Az elmúlt évek statisztikái alapján, e versenyeken évente hozzávetőleg 3500 sportoló vett részt, és nem titkolt szándék a versenyrendszer szakmai színvonalának erősítése mellett tovább növelni ezt a számot.

A kormány az elmúlt években több sikeres programot indított el a sport mint stratégiai ágazat területén, és személyesen én magam is elkötelezett vagyok a sportok iránt érdeklődő hallgatók, a jövő sikeres sportolóinak felkészülése, fejlődése iránt. A felsőoktatási intézmények jelentős közösségi, kulturális és sport infrastruktúrával rendelkeznek, melyek bővítése és fejlesztése széles látókörű, egészségesebb életvitelt folytató, fittebb hallgatókat és leendő értelmiségieket eredményez, ami azért is nagy jelentőségű, mert az egyetemeken, főiskolákon végző hallgatók későbbi munkavégzésük során vezetőként, munkaadóként nemcsak saját, de a környezetük egészségére, életvitelére is jelentős hatással lehetnek. Kiemelt célunk a sport, testnevelési, egészségnevelési programok kiterjesztése, hiszen az egyetemi sportrendezvények, sportolási lehetőségek, továbbá a rendszeres testmozgást és fizikai aktivitást elősegítő sport és rekreációs szolgáltatási lehetőségek nemcsak az intézményt, hanem a szélesebb társadalmi közeget is mobilizálják.

Kívánom, hogy kitartásukkal, szorgalmukkal és küzdő szellemükkel ne csak az előadótermekben, a kutatólaborokban találkozzunk, hanem kísérjék figyelemmel az egyetemi sportéletet, és próbálják ki magukat egy-egy sportrendezvényen, megmérettetésen is.

 

Dr. Palkovics László
oktatásért felelős államtitkár