MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

2013. június 27., csütörtök 14:35

Simicskó István az Universiade eskütételen

Simicskó István az Universiade eskütételen

A 2013. évi Nyári Universiadéra (Kazany, július 6-17) utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételére június 28-án, pénteken, 17 órakor kerül sor az ELTE/ÁJTK épületében (Aula Magna terem, V ker., Egyetem tér 1-3.). Az eskü szövegének előmondója Gangl Edina, olimpiai 4. helyezett vízilabdázó és Nagy Péter, Universiade-győztes súlyemelő.

SportPont Fesztivál az egyetemisták sportolásának népszerűsítésére

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a SportPont Fesztivált, amelynek célja, hogy népszerűsítse a mozgást azon egyetemisták és főiskolások körében, akik egyáltalán nem, vagy nem rendszeresen sportolnak. A budapesti sajtótájékoztatón Simon Gábor főszervező, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja elmondta, hogy a rendezvénysorozatra most először kerül sor a MEFS, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében.

2013. április 18., csütörtök 21:07

SAJTÓMEGHÍVÓ

SAJTÓMEGHÍVÓ

A SportPont Fesztivál az országos egyetemi sportot és egészséges életmódot népszerűsítő kampány, mely a Hajós Alfréd Terv részét képezi. A SportPont Program elsődleges célja azon hallgatók megszólítása egy mozgásra ösztönző jutalmazási rendszer segítségével, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a sport témájával.

2013. március 28., csütörtök 14:59

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

A FISU és az EUSA kiemelte a vízilabda MEFOB-ot

Ismét a Nemzetközi - (FISU) és az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) honlapjának címoldalára került a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A nemzetközi szervezetek weboldalai kiemelten foglalkoznak a hétvégi vízilabda egyetemi bajnoksággal, mely a Corvinus Egyetem győzelmével zárult.

2013. március 19., kedd 21:55

Vízilabda MEFOB a reform jegyében

Vízilabda MEFOB a reform jegyében

A sportági reformelképzelések kipróbálására is módot kínál az első magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokság (MEFOB), amelyet szombaton és vasárnap rendeznek meg a Komjádi uszodában.

Vízilabda MEFOB: Sorsolás és sajtótájékoztató

A Semmelweis Egyetem, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség nagy örömmel mutatja be az I. Magyar Egyetemi- és Főiskolai Vízilabda-bajnokságot!

2013. március 11., hétfő 21:52

MEFS: Kazany készen áll

MEFS: Kazany készen áll

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség meghívását elfogadva Magyarországra látogat Oleg Matytsin, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első alelnöke, aki egyúttal az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) alelnöke és az Orosz Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke is, ezáltal ő felel az idei kazanyi Universiade megrendezéséért; valamint Matjaz Pecovnik, az EUSA főtitkára. A találkozó elsődleges témája a magyar egyetemi sport és az európai, valamint nemzetközi egyetemi sport helyzetének és kapcsolódási pontjainak áttekintése, továbbá a nemzetközi egyetemi sporteseményeken történő részvétel és hazai rendezés lehetőségeinek a megvitatása.