MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 19., csütörtök 20:05

Evezés víz nélkül

Evezés víz nélkül

Február utolsó napján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Magyar Evezős Szövetség, Vízisport Csodasport Kft. és a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub ismét megrendezi az Ergométeres Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). A bajnokságnak idén is a Széchenyi István Egyetem sportcsarnoka ad otthon.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

2014. április 30., szerda 22:45

Dunai Regatta ismét - 2014. május 1.

Dunai Regatta ismét - 2014. május 1.

2014. május 1-jén rendezi meg az Antall József Tudásközpont a Dunai Regattát a Műegyetem rakparton. Az esemény keretében 5 hazai-, illetve 3 külföldi egyetem nyolcasa mérkőzik meg egymással. Sőt, az egyetemek sárkányhajó csapatai is vízre szállnak, a Parlamenttől indulva összeméri az erejét 8 felsőoktatási intézmény csapata. Az egész napos, ingyenes rendezvényen a Magyar Evezős Szövetség ergométeres versenyt is rendez az amatőr sportolók számára, amelyre majd a helyszínen lehet jelentkezni.

Keszthelyi győzelmek a Fixüléses Tízevezős MEFOB

Jó hangulatú, magas színvonalú versenynek lehettek szemtanúi, akik részt vettek a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó verseny első napján. Igaz, reggel, az I. világháborúban elesett evezősök emlékére állított Neptun Evezős Egylet és a Nemzeti Hajós Egylet emlékköveinek megkoszorúzása során még esett az eső, a versenyek kezdetére elállt, sőt a nap is kisütött. Az eseményen jelen volt Simon Gábor, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, a BEAC ügyvezetője.

Ergométeres Egyetemi OB a győri Széchenyi István Egyetemen

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) 2014. évi első állomását március 1-én Győrben tartották az Ergométeres OB keretében. Az idei esztendő különösen gazdag, mintegy 40 különböző versenyből álló sportágválasztékában három evezős esemény is található, a sort az Ergométeres MEFOB nyitotta meg.