MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A Miskolci Egyetem vendége volt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

Az elmúlt napokban Magyarországon járt az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) sportigazgatója. A 2017-ben Kosárlabda Egyetemi EB-t rendező Miskolci Egyetemre is ellátogató Patrik Perosát Miskolcon dr. Deák Csaba kancellár fogadta.

2014. december 01., hétfő 20:54

Jeles nap az egyetemi sport számára

Jeles nap az egyetemi sport számára

2014. november 29-én a frissen átadott újbudai sportkomplexum, a Tüskecsarnok adott otthon Magyarország első Egyetemi Kelet-Nyugat kosárlabda All-Star Gálájának. Az Egyetemi Kelet-Nyugat összecsapását egy sporttörténelmi hír bejelentése követte: 2017-ben az Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságát a Miskolci Egyetem és Miskolc városa rendezheti meg.

Két magyar arany és két bronz, rekordlétszámú egyetem a budapesti Egyetemi Karate EB-n

Budapest adott otthont e hétvégén a VI. Egyetemi Karate Európa-bajnokságnak. A háromnapos eseményen két magyar aranyéremnek és két bronzéremnek örülhettek a helyszínre látogatók. A legtöbb érmet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szerezték (Tadissi Martial, aranyérem, Molnár Réka, bronzérem). Aranyérmet szerzett továbbá Bartha Nikola és Virág András, az Óbudai Egyetem hallgatója. Rekordlétszámú, százhuszonét felsőoktatási intézmény hallgatóját látta vendégül hazánk.

Kumite csapatküzdelmek a Karate EB utolsó napján

Az utolsó versenynapon az érdeklődők a férfi és női kumite csapatverseny küzdelmeit tekinthették meg. Az első két versenynappal ellentétben a mai nap nem hozott kiemelkedő magyar eredményeket, csapataink nem jutottak a döntőkbe. A női csapatversenyt végül az osztrák Salzburgi Egyetem, míg a férfi kumite csapatversenyt a Montenegrói Egyetem nyerte.

6. Karate Egyetemi EB – a második versenynap egy aranyat és egy bronzot hozott

Kata női és férfi csapatversennyel, valamint a női kumite +68 kg, férfi kumite -75 kg, -84 kg és +84 kg versenyeivel folytatódott a Budaörsön zajló 6. Karate Egyetemi EB.

Gödöllő jelképesen is átvette a 2015-ös Rögbi 7’s Egyetemi EB rendezési jogát

Szófiában, június 13-16. között Európai Egyetemek Bajnokságára került sor 7-es rögbi sportágban. Az esemény díjátadója végén Rakaczki Zoltán, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) munkatársa vette át az Európai Egyetemi Sportszövetség zászlóját, ezáltal a következő EB rendezési jogát.