MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. október 19., hétfő 12:47

Az SZTE Pajzán Majális csapat nyerte meg idén a Rókaűzőket

Immár huszonegyedik alkalommal futottak Kaposvár és Pécs között a Rókaűzők elnevezésű futóversenyen rajthoz állók. Az ősz legnagyobb ultratávú váltófutó versenye ebben az évben Váltófutó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnoki futam volt egyben, ahol 11 felsőoktatásból érkező csapat mérte össze tudását.


A Pécsi Tudományegyetem "szárnyai alatt" megvalósított sporteseményt idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Sportközpont-Pajzán Majális elnevezésű csapata nyerte meg, 05:26:20 idővel. A második helyet a hazaiak Pécsi Rókái szerezték meg 05:33:09 időeredményükkel beérve a pécsi Dzsáminál lévő célba. A Pannon Egyetem-Veszprémi LéPEgetők csapata 06:03:03 összesített időeredménnyel léphetett fel a dobogó harmadik fokára.

A szervező egyetem másik két csapata közül a Pécsi Roham tagjai lettek a negyedikek, a Fear the Running Dead csapattagok pedig tízedik helyen végeztek. A SZTE-ről az idei Rókaűzőkre szintén 3 csapat érkezett. A győztes csapat mellett egy hetedik és kilencedik helyezéssel térhettek haza, előbbit a Meghúzzuk a ravaszt, utóbbit a Rókamentes vodka csapat jóvoltából. Az egy csapatot küldő felsőoktatási intézmények közül a bronzérmes veszprémi csapat után a legjobb helyezést a Kecskeméti Főiskola KEFUTÓK csapata szerezte meg, ötödikek lettek. A SZIE-ről érkező Vaknyulak a hatodik, a Corvinusos Fürge Békák a Közgáz SC és DSK-Bp Kaposvári Egyetemről pedig a nyolcadik helyen értek be. A célba zárásként a startnak otthont adó város képviseletében a Kaposvári Egyetemi csapat érkezett be.

A részletes eredmények a mellékletben megtekinthetőek.