MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. március 09., szerda 13:01

Az ELTE tarolt a Cheer MEFOB-on

A 2016. március 5-én a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) döntő mérkőzése előtt a III. Cheer MEFOB keretében a cheerleaderek is összemérték tudásukat.


A VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának egyik leglátványosabb kiegészítő programja az Eötvös Loránd Tudományegyetem által március 5-én megrendezett III. Cheer MEFOB volt, amelyen szép számmal képviseltették magukat a magyarországi cheerleader csapatok. Az idén immár harmadszorra megrendezett Cheer MEFOB résztvevőinek létszáma évről évre nő, így idén már 5 egyetem hallgatói (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem-Szombathely, Óbudai Egyetem, és a MEFOB-on újonc Semmelweis Egyetem), összesen 126 fő indult a megmérettetésen.

A kétnapos rendezvény első napján szakmai képzés keretében profi edzők (Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezető edzői) segítségével mélyebben ismerkedhettek meg az egyetemek, főiskolák testnevelői, hallgatói, sportszervezői a sportág edzői szemszögével.

Március 4-én a MEFOB egy szakmai nappal is kiegészült, ahol a résztvevők profi edzők segítségével még mélyebben megismerkedhettek a sportág edzői szemszögével. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részéről és sportszervezési feltételeiről is többet megtudhattak az érdeklődők. A képzésen – amelyet Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezetőedzői tartottak – 6 egyetem és 5 külső egyesület edzői, illetve sportolói vettek részt.

 

A versenyen az alábbi kategóriák kerültek meghirdetésre.

 

Senior Cheer Dance,

Senior Cheer Dance Double, 

Senior Dance Team,

Senior Groupstunt,

Senior Partnesrtunt.

 

A versenyen egyetemi jogviszonnyal rendelkezők versenyezhetnek a MEFOB címért, emellett Open kategóriában is indulhatnak azok a csapatok, ahol a tagok között nem mindenki egyetemista.

A versenyt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkár-helyettese Kovács György nyitotta meg. A március 5-ei MEFOB-on ELTE-s szempontból egészen elképesztő eredmény született; minden kategóriában az ELTE cheerleaderei győztek, de a mezőny évről-évre szorosabb; az egyre erősebb Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az újonc Semmelweis Egyetem és a tavaly debütált Óbudai Egyetem is kiválóan teljesített, és több dobogós helyezést szereztek a nagyobb kategóriákban, olykor csak pár ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

Verseny eredménye:

A Cheer Double Dance kategória győztese: Szabó Hanna - Balogh Patrícia alkotta Cheer Dance párosunk, akik elsőként jutottak ki Magyarországról az Egyesült Államokban megrendezendő Cheer Világbajnokságra! A díjat a MEFS főtitkára Dr. Székely Mózes adta át.

 

MEFOB:

 

Cheer Double Dance:

  1. ELTE Szabó Hanna - Balogh Patrícia 153.5 pont

 

Cheer Dance Team:

  1. Eötvös Loránd Tudomány Egyetem:  ELTE Cheer Dance Team 131,5 pont
  2. Debreceni Egyetem: UD Cheerleaders 120 pont
  3. Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ: NYME Szombathely Cheerleaders 117 pont

 

Partner Stunt:

  1. ELTE: Németh Bálint - Andicsku Ivett 138 pont

 

All Girl Group Stunt:

  1. ELTE All Girl Group 129 pont
  2. ELTE Phamtoms 124 pont
  3. SOTE Sparks 117 pont
  4. SOTE Shining Poms 113 pont

 

Coed Group Stunt:

  1. ELTE Coed Group 127 pont
  2. SOTE Coed Group 107 pont
  3. OE All Stars 105 pont
  4. OE Alpha Group 99 pont

 

OPEN:

Cheer Double Dance:

  1. Spartan Barbara-Mariann 120 pont

 

Partner Stunt:

  1. Topflyres Olivér-Fruzsina 141 pont
  2. Spartan Balázs-Klaudia 136 pont

 

All Girl Group Stunt:

  1. Spartan Katz 127 pont
  2. Wolves Cheer 120,5 pont

 

Coed Group stunt:

  1. BASE Dorci and the Beasts 138 pont
  2. ELTE Dark Tosses 133 pont
  3. Spartan Prohibidado 117,5 pont

 

Képek az eseményről itt megnézhetők.