MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. május 24., vasárnap 15:23

Az egri hallgatók nyakába kerültek az aranyérmek a kézilabda MEFOB-on

A Kézilabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Pannonwork Kupáért, míg a hölgyeknél a Bridge Kupáért folyt a versengés. Végül mindkét kupát az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) csapatainak hallgatói szerezték meg, így az egriek állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. A fiúknál az ezüstérmet a Pannon Egyetem (PE) veszprémi hallgatói, a bronzérmet pedig a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákjai vihették haza.


A hölgyek versenyében a tavalyi bronzérmesek előrébb léptek, idén így második helyen végeztek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói. A házigazda, győri Széchenyi István Egyetem (SZE) kézilabdásai pedig megelégedve a sikeres rendezés elismerésével, az erős mezőnyben harmadik helyet értek el. 

A legjobb kapusnak járó különdíjat a szervezők a hölgyeknél Répás Georginának (SZTE), a fiúknál pedig Hollós Balázsnak (EKF) ítélték.

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Gerháth Fanni (21 góllal – SZE), a fiúknál pedig Vojkovics Gyula (30 góllal – SZTE) érdemelte ki.

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél László Barbara (EKF), a férfiaknál Faluvégi Rudolf (PE) kapta meg.

A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (EKF) edzői vehették át, 
név szerint Hegedűs Tibor (női csapat) és Pereverzia Mihály (férfi csapat).

Az eseményen díjat adott át dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára.

A versenyt - a tavalyi évhez hasonlóan - idén ismét remek hangulat kísérte. Azok a játékosok, akik 2014-ben is részt vettek a Győrben szervezett Kézilabda MEFOB-on ez évben már ismerős terepen vethették bele magukat a sportszerű küzdelmekbe, amelyeket szerencsére komolyabb sérülések sem zavartak meg.

„A jövő Győrben épül” szól a város szlogenje. A 2017-es Ifjúsági Olimpia rendezése kapcsán a város vezetése szem előtt tartja a Győrben megrendezésre kerülő sportrendezvényeket, így figyelemmel kísérte az idei Kézilabda MEFOB-ot is.

További részletek az eseményoldalon található.

 

Képgaléria

{gallery}2021{/gallery}