MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. február 06., csütörtök 11:11

A záró negyedben fordított a MEAFC

Alacsony színvonalú, de küzdelmes, fordulatos mérkőzésen a MEAFC jó hajrájának köszönhetően győzte le a nyíregyházi csapatot

MEAFC - NYFSE 67-61 (13-20; 19-12; 10-15; 25-14)
Miskolc, Egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport


MEAFC: KISS 21/6, NÁDASI 10, SZEPESI 10/6, Baptiszta 8, Hadházi 4.  Cs: Sörlei 5/3, Horváth 3, Tamás 6.
NYFSE: Szondy Á. 6, Gáspár 2, FARKASINSZKI 18, OLÁH 25/3, Szondy K. 2.  Cs: Dézsi, Szarvas 2, Soltész, Földesi 6, Cserny.

Takács Krisztián illetve a nyíregyházi A-csoportos csapathoz felkerülő Czura Attila személyében mind a két csapatból hiányzott egy-egy meghatározó játékos, Czura az első az új rendszerű egyetemi bajnokságból az élvonalba felkerülő kosaras - reméljük lesznek követői.

A nagy tét kezdetben a hazaiakat nyomasztotta, Farkasinszki és Oláh vezérletével a nyugodtabban, pontosabban kosarazó vendégek vezettek. A folytatásban szervezettebb védekezéssel rukkoltak elő a hazaiak, és ettől támadásaik lendületesebbek,  pontosabbak lettek. Az első félidő döntetlennel zárult.

A harmadik negyed alacsony színvonalú, sok hibával tarkított játékot hozott, különösen a büntetők elhibázásában "jeleskedtek" a játékosok. Ebben a szakaszban a vendégek voltak pontosabbak, 5 pontos előnyt szereztek.
A záró szakaszra támadásban nagyot javult a miskolci csapat játéka, amely Kiss vezérletével végül a maga javára fordította a mérkőzést - a két csapat két mérkőzésének összevetésében viszont a szabolcsiak a jobbak.