MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 02., szerda 12:11

80 kilométert tekertek az egyetemisták

Közel ezer fővel rendezték meg a Tour de Gyömrő nevet viselő rendezvényt, amelyen nemcsak a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság indulói versenyeztek, hanem ezzel egyidejűleg zajlott a Budapesti Bajnokság Mezőnyversenye, az Egyetemi - Főiskolai Budapesti Egyéni Bajnoksága, a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 7 futama és a 2. Pátria – Decathlon Teljesítménytúra is.


 

Az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon júniusban Varga Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója 2 óra 5 perc alatt teljesítette a 80 kilométeres távot, s ezzel megszerezte az országos bajnoki címet. Második helyen Hartmann József, a Pécsi Tudományegyetem diákja, harmadikként pedig Feigl László, a Szegedi Tudományegyetem tanulója ért be.

 

 

Negyedikként Bozsik Bence a Szegedi Tudományegyetem diákja, ötödikként szintén a szegedi egyetemről Forrai Ferenc tekert át a célvonalon. A hatodik és hetedik helyet Laborc Dániel György, és Duró Norbert szerezte meg a Debreceni Egyetemről.

 

 

A női mezőnyben Al Saidi Leila, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója kiváló idővel, 2 óra 14 perc alatt teljesítette a távot.

 

Képgaléria

{gallery}1794{/gallery}