MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Drámai körülmények között nyert a Mató-Csanádi kettős jégtáncversenyt

Ötven évvel ezelőtt az 1966. február 13-án a Sestiere-ben tartott Téli Universiadén a torinoi jégcsarnokban meghatottan hallgatta a magyar himnuszt Mató Edit – Csanádi Károly jégtáncos kettős, miután drámai körülmények között megnyerték a jégtáncversenyt.

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

Berecz Anna viszi a magyar zászlót a Téli Universiade megnyitóján

Folyamatosan érkeznek a magyar versenyzők a holnap kezdődő téli Universiadéra Olaszországba. Már a helyszínen tartózkodik Berecz Anna síelő, a mai napon pedig a hosszúpályás gyorskorcsolyázók, valamint jégtáncosok foglalják el szállásukat.

2013. december 06., péntek 17:33

Olimpikonok az idei Téli Universiadén

Olimpikonok az idei Téli Universiadén

December 11-én kezdődik és tizenegy napig tart a 26. Téli Universiade Trentoban, mely az egyetemista sportolók második legnagyobb világeseménye a Nyári Universiade után. A tizenhét fős csapat tagjai közül sokan a februári Téli Olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra a Téli Universiade. A magyarok hosszúpályás és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle sí és freestyle snowboard számban bizonyíthatnak.